Home » Bærbar computer » 7 stærke råd før du køber en dyr bærbar pc
7 stærke råd før du køber en dyr bærbar pc

7 stærke råd før du køber en dyr bærbar pc

Share

En bærbar computer i den dyrere ende af prisskalaen skal gerne holde nogle år, hvorfor det er ekstra vigtigt at vælge den rigtige computer fra starten

1 Hvor og hvad

Hvad skal computeren bruges til? Det spørgsmål indsnævrer feltet betydeligt. Er du til gaming, skal du naturligvis nappe en rendyrket gamingcomputer. Hvis du skal have computeren med dig, så skal den ikke være tung eller stor. Har du ikke brug for at game, men blot kunne se film eller serier ved lejlighed, kan du sagtens nøjes med en model med et billigere grafikkort – og i stedet satse på en maskine med større hukommelse eller harddisk. Så afdæk først dit brugsbehov.

Se også:  Bærbare computere [STORTEST]: Her får du mest bærbar for pengene
2 Ram specifikationerne fra start

Det er normalt ikke muligt at opgradere processor og grafikkort på en bærbar pc. Det samme gælder i nogen grad hukommelsen og harddiskstørrelsen. Så sørg for at ramme de specifikationer, der passer til dine behov. Du skal have mindst 8 GB hukommelse og mindst 256 GB harddisk. Vores erfaring siger, at 512 GB er at foretrække. Bliver det for dyrt, så sørg for at få en ekstern disk med. Her kan du så lagre store billed- og videofiler.

3 Bærbar eller slæbbar

Lette bærbare er dyre – tunge bærbare kan være en plage. Er der virkelig forskel på en computer, der vejer 1,3 kilo og en computer på 2 kilo? Ja, hvis du har den bærbare med dig i en taske på ryggen eller i hånden eller på cyklen, så er 700 gram meget. Oså størrelsen skal overvejes. Hvis du arbejder med grafik eller har andre specialbehov, kan du få brug for en 15,6”-skærm. Men hvis du kan nøjes med en 14″-skærm, kommer computeren ned i en mere mobil størrelse.

4 Mere eller mindre finkornet

Hvor finkornet en computerskærm har du egentlig brug for? Hvis du er inkarneret gamer, så er skærmopløsningen full HD ganske fin, da mange spil netop er konstrueret til den opløsning. Men højere opløsning er selvfølgelig ganske rart. I så fald skal du dog ændre i Windows, så ikoner og tekst bliver lidt større. Til gengæld for det får du et meget detaljeret billede – fint, hvis du streamer serier eller film. 4K er som regel næste trin efter full HD, men nogle producenter tilbyder at gå halvvejen og få 3K-opløsning. Det er et ganske glimrende kompromis.

5 Det vigtige tastatur

Kvaliteten af tastaturet og touchpad’en må ikke overses, især ikke førstnævnte. Hvis du skriver ofte og meget, vil du blive glad for et tastatur med den helt rigtige modstand. Hvis du kan komme til at afprøve den udkårne computers tastatur, vil vi bestemt anbefale, at du gør det. Og reagerer touch-pad’en præcist og hurtigt?

TAGS
Bærbar
gode råd
købeguide
Laptop
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S