Home » Harddisk » 7 stærke råd før du køber ekstern harddisk
7 stærke råd før du køber ekstern harddisk

7 stærke råd før du køber ekstern harddisk

Share

Variationen er enorm inden for eksterne harddiske og netværksdiske. Du kan bedst ramme plet, når du køber en harddisk, ved at indsnævre dine behov. Brug disse syv råd som sigtekorn, så vil du have nemmere ved at vælge den helt rigtige løsning

1 Definér, hvorfor du køber

Hvad skal disken bruges til? Skal du bare have nogle filer med ud til vennerne engang imellem, kan du nøjes med en ganske lille harddisk (eller endda en USB-stick). Men tager du backup af alle filer med jævne mellemrum, har du måske behov for ekstra sikkerhed. Det kan være i form af en kode, du skriver på computeren eller endda direkte på disken.

Se også:  Harddiske [STORTEST]: Gem dine data hurtigere og billigere
2 Kapacitet koster – find den rette

Prisforskelle skyldes i høj grad, at harddiskene har forskellig lagerkapacitet. Så køb ikke flere gigabyte, end du reelt har brug for. Hvis din pc har en lille ssd-disk, og du gemmer mange billeder, film eller musik, kan du med fordel vælge en ekstern disk med stor kapacitet.

Taler vi meget store datamængder – du er måske amatørfotograf eller -musiker – kan du overveje at købe en af de store 3,5”-diske, der er billige pr. gigabyte, frem for de mere udbredte små typer på 2,5”. Til gengæld må du leve med et større chassis og en ekstern strømforsyning.

3 Langsom, hurtigere, hurtigst

Det er på hastigheden, at diske vinder over skyen. Skal det gå rigtig stærkt, er ssd-diskene betydelig hurtigere end de traditionelle hdd-diske. Bemærk, at der også er forskel på hastigheden mellem forskellige ssd-diske, hvilket typisk afspejles i prisen.

4 USB på flere måder

Langt de fleste harddiske tilsluttes computeren med et USB-kabel. De hurtigste USB-standarder lige nu er USB 3.0 og 3.1. Nogle diske giver mulighed for at benytte det fleksible USB-C-stik – det samme gælder for de nyeste computere. Men undersøg, om din computer har en USB-C-port, før du satser på denne type forbindelse.

TAGS
ekstern harddisk
harddisk
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S