Home » Skærm » 7 sikre råd før du køber ny skærm
7 sikre råd før du køber ny skærm

7 sikre råd før du køber ny skærm

Share

En skærm vil du typisk have i mange år. Derfor er det særlig vigtigt at vælge en model, som svarer til dine behov, og som lever op til visse minimumskrav. Her får du syv trygge tips

1 Størrelsen er ikke alt
Selvom en 30-34” skærm er imponerende at skue, så kan billedfeltet blive for voldsomt, hvis du ikke har mulighed for at sidde med tilpas stor afstand til skærmen. Overvej en lidt mindre skærm.

Læs også: Stortest: Den helt store skærmoplevelse 

2 Tjek tilslutningsmulighederne
Hvis den nye skærm skal tilsluttes din bærbare computer, skal den have en signalindgang, der svarer til computerens signaludgang (normalt Display Port, VGA eller HDMI). Hvis det ikke er tilfældet, kan det selvfølgelig løses med en adapter, men det er bøvlet.

Se også:  Droner [STORTEST]: Droner der dur til noget

3 Fint med en USB-hub
En USB-hub er ganske rar at have i skærmen. Her kan du nemt tilslutte tastatur, mus og andre ting og dermed nøjes med ét kabel til den bærbare eller stationære pc.

Læs også:  Trenden lige nu: Buede skærme og ultra-opløsning

4 Krav ved gaming
Hvis du primært skal bruge skærmen til gaming, bør du vælge en skærm med glansfulde farver og hurtig responstid. Her betyder farveægthed mindre.

5 Ergonomien skal være i orden
Det er en klar fordel for ergonomien, at skærmen både kan vippes og flyttes i det lodrette plan. Er det en billigere model uden disse muligheder, skal du undersøge, at den ikke sidder for højt i forhold til din kigge-position – det har mange skærme en tendens til at gøre. Eksperter anbefaler, at skærmen står lavt over bordet og er vinklet let op mod brugeren.

Se også:  Stort sommertema – sport, ferie og festival: Her er redaktørens udvalgte produkter

6 Den rette bredde
Hvis skærmen primært er til underholdning, kan du overveje det imponerende skærmformat 21:9. Det er en relativ dyr løsning, og til allroundbrug er formaterne 16:9 og 16:10 under alle omstændigheder at foretrække.

7 Gode faste indstillinger
Selvom alle skærme kan justeres individuelt for farve, lysstyrke og andet, bør der alligevel være nogle gode præindstillinger, så du uden besvær og hurtigt kan skifte mellem for eksempel filmtilstand, gamingtilstand og teksttilstand.

I en computerbutik vil de mest glansfulde skærme ofte imponere mest. Og de er fine til spil og underholdning. Men vær kritisk, for hvis du laver eksempelvis fotoredigering, er en mere farveægte skærm at foretrække.

I en computerbutik vil de mest glansfulde skærme ofte imponere mest. Og de er fine til spil og underholdning. Men vær kritisk, for hvis du laver eksempelvis fotoredigering, er en mere farveægte skærm at foretrække.


TAGS
Guide
skærm
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S