7 sikre råd før du køber en bærbar til gaming

7 sikre råd før du køber en bærbar til gaming

Share

Bærbare computere, der er skabt til gaming og underholdning på højt teknisk niveau, er ikke billige. Så her er det særlig vigtigt, at du får valgt den helt rigtige løsning. Følg Datatid TechLifes ekspertråd

1 Vælg den rigtige pc
Moderne action- og simulationsspil stiller store krav til computernes datakraft og evne til at bearbejde grafik, så hvis gaming er din førsteprioritet, skal du gå efter en decideret gaming-bærbar. Hvis gaming er noget sekundært, du hygger dig med en gang imellem, kan du vælge en ”almindelig”, men kraftfuld bærbar pc, der kan køre de tunge spil fornuftigt, om ikke fejlfrit.

Læs også: Stortest: Eksplosive kræfter under tasterne – bærbare til gaming og underholdning

2 Stor skærm på flere måder
Jo større skærmen er des bedre. Men bærbare pc’er med 17,3”-skærm er ikke nogen fornøjelse at have med på farten. Derfor kan du overveje en 15”-variant og så måske tilslutte en stor, ekstern skærm, når du gamer eller oplever anden underholdning derhjemme.

3 Høj vægt kan ikke undgås
Deciderede gamingbærbare er tunge. Den heftige elektronik og det solide kabinet bidrager til høj vægt. Det er ikke unormalt med en vægt på 3-4 kg – ikke så rart, når du skal slæbe computeren med dig. Hvis du kan leve med lidt mere begrænset performance, kan du få almindelige, men kraftfulde notebooks i vægtklassen 2-2,5 kg.

4 Masser af ram
Det er ikke altid muligt og ofte meget kostbart at eftermontere brugerhukommelse. En gamingbærbar kan godt køre med 8 GB ram, men vores erfaring siger, at 16 GB er den bedste løsning. Så sørg for, at denne mængde ram er installeret fra begyndelsen.

5 Få diskplads nok
Hvis du alligevel er oppe at ofre små 10.000 kroner på en computer, så sørg for, at den har lagerplads nok, gerne 512 GB, og vælg en ssd-disk (i praksis ikke en disk, men en chiphukommelse). Ssd’en er hurtigere. Du får ikke blot hurtigere lagring og adgang til data – denne type disk gør hele computeren hurtigere.

6 Optisk drev stadig en god idé
Mange spil downloades i dag, og snart vil alle spil blive leveret online. Men stadig fås mange spil på optiske diske, så et optisk drev er stadig en god idé. Du sparer dog en del vægt ved at undlade det, og du kan jo også supplere med et eksternt optisk drev.

7 Dedikeret grafikkort er et must
Selvom mange producenter vil fortælle, at et onboard-grafikkort sagtens kan trække et hvilket som helst spil, så har en ægte gamingbærbar et dedikeret grafikkort. Det er stadig et must, hvis du vil op i den grafiske superliga.

Mange gaming-pc’er kan mere eller mindre skræddersyes, så du får præcis det for pengene, som du har behov for.

Mange gaming-pc’er kan mere eller mindre skræddersyes, så du får præcis det for pengene, som du har behov for.

Del denne