Home » Mobiltelefon » 7 sikre husketing før du køber smartphone
7 sikre husketing før du køber smartphone

7 sikre husketing før du køber smartphone

Share

Her er de vigtigste ting, der sikrer, at du kommer hjem med den rigtige løsning, når du næste gang køber smartphone. Så har du husket at tjekke det hele

Du har sikkert allerede en præference på dette punkt – et system, du har vænnet dig til. Eller måske er du åben for at prøve noget nyt? Der er tre hovedsystemer: Apples iOS, Googles Android og Microsofts Windows. iOS har stadig flest apps, og de er tjekket af Apple, så de fungerer og er sikre.

Android er tæt på at have det samme antal, men miljøet er en anelse mindre strømlinet og sikkert, og brugerfladen kan variere fra producent til producent. Windows er brugervenligt, men er langt bagud på mængden af apps.

Læs også: Stortest: Topmobiler med et stænk af fornuft

2 Skærmstørrelse: Større bredde

Udvalget inden for skærmstørrelser er blevet meget større de senere år, fordi vi bruger smartphones forskelligt. En stor skærm giver bedre mulighed for at se film, surfe på nettet, tjekke præsentationer i jobsammenhæng, kigge billeder igennem osv., mens en mindre skærm gør mobilen mere håndterbar og nemmere at betjene på farten.

[pt id=’2034859′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Hvis du foretrækker en stor skærm fordi du tit ser videoer eller spiller bliver mobilen sværere at betjene med en enkelt hånd.”‘]

Hvis du foretrækker en stor skærm, fordi du tit ser videoer eller spiller, bliver mobilen sværere at betjene med en enkelt hånd.

3 Kameraets kvalitet: Billedpunkter og pris

Kameraet og filmfunktionen er i dag af fornuftig kvalitet i de fleste smartphones, og smartphonen er simpelthen nutidens kamera til både foto og video. Helt hamle op med ægte fotokameraer kan mobilerne dog ikke, da der er så lidt plads til billedelektronikken. Antallet af billedpunkter betyder noget, så mange pixel giver bedre billeder end få. Hvis billedkvalitet er vigtig, bør du købe en dyr smartphone (eller stikke et rigtigt digital-kamera i baglommen).

Se også:  Billig iPhone ude om et par måneder

4 Forbindelserne: Ny teknologi

Wi-Fi, Bluetooth og 4G skal være standard i en smartphone i dag. Hvis du vil have ekstra let adgang til at koble mobilen sammen med andre enheder, skal du kigge efter, om den ret nye NFC-teknologi er indbygget.

5 Hårdførhed: Klar til elementerne

Flere og flere mobiltelefoner tåler en byge, en tur under vand eller hårde slag fra tab på gulvet. Og det behøver ikke være en stor grim håndværkermodel, for at den skal have denne fordel. Hårdførhed koster som regel lidt ekstra, men pengene kan være givet godt ud.

6 Batteritid: Fakta eller ej

Med hurtigere processorer og større skærme samt ikke mindst konstant mobil- eller Wi-Fi-dækning kræves der meget af det indbyggede batteri. Selv om batterierne i dag er langt bedre end for få år siden, er det værd at tjekke den angivne batteritid. Den er næsten noget mere optimistisk end virkeligheden, men giver en rettesnor. Regn med, at stor skærm er lig med lavere batteritid mellem opladningerne.

Se også:  Udsættelsen af handelsforbuddet mod Huawei ophører på mandag

7 Prisen: Store spring

Der kan være endog meget store prisforskelle på smartphones, selv kort tid efter de er kommet på markedet, så en tur på nettet for at kigge priser ud kan svare sig. Det samme gælder, når du køber med abonnement. Regn på, hvor meget det gode tilbud med binding rent faktisk koster dig. I øvrigt er sidste års model ofte god nok, men langt billigere.


TAGS
Mobiltelefon
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S