Home » Skærm » 7 gode spørgsmål før du køber UHD-skærm
7 gode spørgsmål før du køber UHD-skærm

7 gode spørgsmål før du køber UHD-skærm

Share

Skal du overhovedet have en UHD-skærm, og hvad skal den i bekræftende fald have af tilslutninger, og hvor stor skal den være? Her er syv spørgsmål, der hjælper dig med at træffe det bedste valg

Ikke alle computere har et grafikkort, som kan udnytte den høje opløsning på en UHD-skærm. Selv om skærmen kan fungere ved lavere opløsning – for eksempel full HD – er det lidt spild af ekstra penge at købe en skærm, hvis særlige fordele man ikke kan udnytte. Tjek på computerproducentens hjemmeside, hvor høj opløsning grafikkortet kan levere.

Læs også: Test: Nu skal computeren også have 4K

2 Er videoer og billeder vigtigt?

Selvom den finkornede UHD-opløsning er fantastisk lækker til både billeder og videoer, er den mindre god til at gengive tekst og ikoner, der bliver meget små. Her skal du være indstillet på at justere mellem opløsninger til tekst og for eksempel billedbehandling.

Se også:  Samsung C27H800FCU [TEST]: Blæret bue til nogle formål

3 Hvordan er skærmens ergonomi?

Uanset skærmstørrelse og opløsning skal ergonomien være på plads. Skærmen må gerne kunne hæves og sænkes meget – og kunne vippes og drejes. For hvis skærmen for eksempel er fastmonteret meget højt, vil du skulle kigge opad for at se, hvad der sker øverst på skærmen. Det er ikke specielt behageligt.

4 Har den de rigtige forbindelser?

Det er naturligvis vigtigt, at skærmen har de tilslutningsmuligheder, som din computer kan håndtere. De mest udbredte standarder er HDMI og displayport, der kan overføre i UHD-formatet.

5 Og hvad med tilslutningerne?

Din UHD-skærm bør være udstyret med en eller gerne flere USB-indgange, ligesom det er rart at kunne tilslutte et SD-kort direkte til skærmen.

6 Hvad skal skærmen bruges til?

Dit brugsmønster afgør, hvor dyr en skærm du bør købe. Skal den fungere godt til grafisk arbejde, billed- og videoredigering, er det nødvendigt, at farverne gengives mest muligt korrekt og kan kalibreres præcist. Sådanne skærme er ret dyre. Er du entusiastisk gamer, er lav responstid vigtigt. Til allroundbrug og underholdning er billigere skærme med glansfulde farver, der måske ikke er helt korrekte, det fornuftige valg.

Se også:  QUIZ: Hvor meget ved du om skærme?

7 Hvad har du egentlig plads til?

De mindste UHD-skærme på markedet har en skærmstørrelse på 28”, og det er en fint stor skærm, især hvis du er vant til 20-24”. Du kan sagtens få større skærme. Men vær opmærksom på, at de fylder meget på bordet, og at der skal være en vis afstand mellem dine øjne og skærmen, for at du kan få en behagelig brugeroplevelse.


TAGS
4K
skærm

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S