Home » Sikkerhed » 7 ekspertsvar før du køber overvågning
7 ekspertsvar før du køber overvågning

7 ekspertsvar før du køber overvågning

Share

Hvilket kamera skal du vælge, hvis du vil sikre din bolig, før du tager på sommerferie, og hvad skal du ellers tænke på? Her er syv spørgsmål og svar

1. Udendørs- eller indendørskamera?

Ideelt bør man efter vores mening starte med at opsætte et eller flere kameraer, som kan vise, hvad der foregår uden for hjemmet og slå alarm, hvis uvedkommende nærmer sig døre eller vinduer.

Et indendørs kamera reagerer først, når nogen er ved at brække ind eller er trængt ind i hjemmet, og selv hvis der ikke bliver stjålet noget særligt, kan et indbrud være en meget ubehagelig oplevelse og kræve dyre reparationer. Sådan et kamera kan også fungere som en babysitter og holde øje med, hvad familiens kæledyr foretager sig, når de tror sig alene hjemme.

Overvågningskameraer [STORTEST]: Tryghed i ferietiden – og resten af året

2. Er dit Wi-Fi  godt nok?

Overvågningskameraer til private hjem er smarte i den forstand, at de kommunikerer via Wi-Fi. Det vil sige, at de skal have en stabil forbindelse til hjemmets router.

Se også:  7 stærke råd før du køber en dyr bærbar pc

Hvis du har tilstrækkelig god indendørs Wi-Fi-dækning til smartphones, tablets og andre opkoblede enheder, bør det ikke være noget problem at få kapacitet til et eller flere kameraer. Er dette ikke tilfældet, anbefaler vi at opgradere netværket til et mesh-system med to eller flere decentrale routere.

Udendørskameraer kan have svært ved at holde kontakten med en router, hvis afstanden er for stor. Hvis de ikke kan rykkes nærmere, kan en løsning være et udendørs adgangspunkt.

3. Trådløst eller kabelfrit?

Mange overvågningskameraer, som kaldes trådløse, skal strømforsynes via et kabel af USB-typen. Denne teknologi gør det muligt at overvåge et område kontinuerligt og udnytte avancerede, mere strømkrævende funktioner.

Du kan også vælge batteridrevne kameraer og køre helt kabelfrit – true wireless, som vi nu siger om mange ørepropper. Et kabelfrit kame-ra bør placeres nogenlunde let tilgængeligt, så man kan komme til at skifte eller oplade batte-rierne, men samtidig bør det ikke sidde alt for udsat for tyveri eller sabotage. Alternativt kan man anskaffe et solcellepanel til at holde batteriet opladet.

Se også:  Vind førsteklasses overvågning uden kabler
4. Hvor høj skal opløsningen være?

De fleste overvågningskameraer er konstrueret med et stort synsfelt på helt op til 180 grader, så de kan opfange så meget som muligt. Hvis billeder og videoklip skal være brugbare til identifikation af personer og/eller køretøjer, er det nødvendigt med en tilsvarende høj opløsning.

I denne test beskæftiger vi os udelukkende med kameraer med opløsningen Full HD (FHD eller 1920 x 1080 pixel) eller højere. Besparelsen ved at kravle ned i almindelig HD- eller den endnu lavere VGA-kvalitet er i vores øjne for lille i forhold til ulemperne.

TAGS
købeguide
overvågningskamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S