Home » AOD Pro » 7 ekspertråd før du køber business-projektor
7 ekspertråd før du køber business-projektor

7 ekspertråd før du køber business-projektor

Share
5 Lyskilde – En dyr sliddel

Traditionelt har man brugt specielle lamper eller pærer som lyskilde i projektorer. Disse lamper er tidligere blevet sammenlignet med forbrugsstoffer til printere, fordi de har begrænset levetid og har kunnet koste næsten lige så meget som hele projektoren.

I dag er priserne på mange lamper blevet mere rimelige, og levetiden kan være så lang, at de færreste vil have brug for at skifte pære, inden den teknologiske forældelse er indtrådt. Bedre projektorer kan nu have LED-lamper, der ligesom lavenergipærer giver større lysudbytte, udvikler mindre varme og holder meget længere – op til 20.000 timer.

Endnu et trin op ad kvalitets- og prisstigen kan være laser-lyskilder med samme levetid som LED, men med potentiale til langt højere lysudbytte – op til 30.000 lumen eller endnu mere.

6 Tilslutninger – Jo flere desto bedre

Når det gælder tv’er og hjemmeprojektorer, behøver de fleste brugere ikke andre AV-indgange end nogle HDMI- og USB-terminaler. Men ud over dette standardudstyr bør en business-projektor også være udstyret med antikverede, analoge tilslutninger som VGA, kompositvideo og L/R-audio.

Se også:  Epson fornyr sine projektorlinje til arbejdspladser og skoler

Ved events, hvor talere medbringer deres egne pc’er, har vi observeret rigtigt mange tykke bærbare fra Lenovo og sågar IBM, som ikke kan levere noget bedre end et VGA-signal. Der findes adaptere til den slags, men de har det med at gemme sig, når de behøves.

Kompositvideo går på krykker, men er stadig fantastisk til at tjekke, om der er hul gennem kæden. En USB-C-terminal er ved at blive en nødvendighed i forbindelse med mange nye bærbare, og Wi-Fi kan løse hele kabel- og adapterproblematikken. Hvis enhederne er tilstrækkeligt kompatible.

Her er de to grundlæggende projektor-teknologier
7 Indstillinger – Vigtigst ved bærbare projektorer

Når en projektor installeres permanent i et lokale, er de nødvendige indstillinger normalt en engangsforeteelse. Det er noget andet med en projektor, som man slæber med til kunder og kontakter. Så er det smart at have de grundlæggende indstillinger på plads i menuerne, så man kun skal tilpasse projektoren efter rummet.

Fokus til skarpe billeder er sjældent noget problem, men det kan være svært at placere projektoren optimalt i forhold til lærredet eller en stump hvid væg. Lens Shift – objektivforskydning på dansk – er en forholdsvis dyr mekanisk feature, som gør det muligt at forskyde billedet ganske meget i lodret og/eller vandret retning.

Den har vi svært ved at undvære. En elektronisk løsning er Keystone trapezkorrektion, der kan rette billedets lodrette linjer op, hvis projektoren skal placeres for højt eller lavt i forhold til lærredet.

TAGS
erhverv
købeguide
Projektor
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S