Home » AOD Pro » 7 ekspertråd før du køber business-projektor
7 ekspertråd før du køber business-projektor

7 ekspertråd før du køber business-projektor

Share

De grundlæggende features bør du prioritere på en helt bestemt måde, når du investerer i en projektor til erhvervsbrug

1 Lysstyrke – Jo højere desto bedre

Møder og konferencer afholdes normalt i fuldt oplyste rum, og det vil oftest være generende at skulle dæmpe lyset for at skulle følge en projektor-præsentation. Så projektorens lysstyrke er vigtig.

Den opgives i ANSI lumen, og selv i et mindre rum bør man ikke have under 3000 lumen til rådighed. I større rum har man større lærreder og endnu mere blus på lampen. Hvor meget kan man læse sig til på projektor-producenternes hjemmesider, og deres anbefalinger virker generelt troværdige.

2 Opløsning – Full HD eller WUXGA er fint

I dag er det nærmest umuligt at købe et stue-tv med lavere opløsning end 4K/UHD – fire gange så høj opløsning som Full HD (1920 x 1080 pixel). Signalkilden til en business-projektor er normalt en bærbar pc med Full HD, WUXGA (1920 x 1200 pixel) eller lavere skærmopløsning.

Se også:  BenQ LK970 [TEST]: Evighedsmaskinen

Til hjemmebrug anbefales det at gå efter den højest mulige opløsning, men sådan er det ikke altid i business. Problemet er, at en projektor med meget højere opløsning nok vil kunne vise flere fine detaljer, men tekst på f.eks. PowerPoint-slides bliver mindre og svære at læse. Som tommelfingerregel bør man oprette præsentationer og andet indhold, så det hele er læseligt i den højest tilgængelige opløsning, som éns computerskærm kan vise, og derefter lade projektorens processor stå for en eventuel op- eller nedskalering.

3 Teknologi – LCD, DLP eller…?

Som altid i tech-verdenen har de toneangivende producenter forskellige teknologier til eksempelvis billedgengivelse. Til projektorer hedder de stærkeste rivaler LCD (Liquid Crystal Display) og DLP (Digital Light Processing). LCD er en såkaldt transmissiv teknologi, hvor de aktive elementer – flydende krystaller – i et lille LCD-panel lader en større eller mindre del af lyset fra en lyskilde passere.

Se også:  Epson EB-U05 [TEST]: Kompakt prisbasker

Den samme teknologi benyttes i meget større skala til paneler i LCD-tv. Omvendt er DLP en reflektiv teknologi, hvor en DMD-chip (Digital Micromirror Device) benytter elektronisk styrede, mekanisk bevægelige spejle til at reflektere eller afvise lys fra en lyskilde. DLP er en dyrere teknologi end LCD, men vi skal ikke kunne sige, om den ofte betydelige prisforskel skyldes større produktionsomkostninger eller rettighedsindehavernes (Texas Instruments) licenspolitik.

Endnu en displayteknologi kaldes LCoS (Liquid Crystal on Silicon). Den markedsføres af Sony og JVC under navnene SXRD (Silicon X-tal Reflective Display) og D-ILA (Direct Drive Light Amplifier). LCoS er en markant dyrere teknologi end DLP og bruges derfor hovedsagelig i high end-projektorer til dedikerede hjemmebiografer.

4 Kontrast – Overvurderet egenskab

Kontrast i en projektor defineres som dens maksimale lysudbytte divideret med dens mørkeste sortniveau. En typisk værdi for en LCD-projektor er 15.000:1, men ved brug af en såkaldt dynamisk blændestyring kan man komme frem til at prale af langt højere værdier, f.eks. en million eller endnu mere. Vores erfaring er, at til businessbrug er kontrastforholdet temmelig underordnet.

TAGS
erhverv
købeguide
Projektor
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S