68 tips til Windows 10

68 tips til Windows 10

Share

Registreringsdatabse-editor!
Glæd jer, superbrugere. Microsoft har omsider besluttet at forbedre Registreringsdatabase-editoren. Nu kan man springe mellem de samme tekster under ‘HKEY_LOCAL_MACHINE’ and ‘HKEY_CURRENT_USER’ ved hjælp af en speciel kontekst-menu.

Kør ISO-images
Man behøver ikke tredjepartssoftware for at blade i et ISO-images indhold. Højreklik på det, og klik ‘Mount’. ISO-images bliver kørt som virtuelle diske, og man kan få adgang til dem fra Stifinder.

Genstart stifinder
Udfør ændringer, der kræver genstart af computeren ved, at køre Jobliste: Højreklik på Proceslinjen. Klik på knappen ‘Flere detaljer’. Under fanen ‘Processer’ finder du teksten ‘Windows Explorer’. Højreklik på den, og vælg ‘Genstart’.

Opret en Genoprettelsesdisk
Indsæt et USB-drev, og gå til ‘Start > Indstillinger’. Skriv “genoprettelse” i tekstboksen ‘Find en indstilling’, og vælg funktionen ‘Opret et genoprettelsesdrev’. Det åbner en wizard, der rydder USB-drevet og omdanner det til et genoprettelsesdrev.

Opret et system-image
Gå til ‘Start > indstillinger’, skriv “file” i tekstboksen, og vælg ‘Filhistorik’. Klik dernæst på linket ‘Sikkerhedskopi af systemafbildning’, således at du kan vælge destinationsdrevet til lagring af dit backup-image.

Tilpas superbrugermenuen
Du omorganiserer eller fjerner detaljer i superbrugermenuen ved at gå til ‘C:
\Users\username\AppData\Local\Microsoft\Windows\WinX’. Her vil du bemærke tre mapper, der rummer detaljer til superbrugermenuen. Du kan flytte dem rundt eller fjerne dem efter behag.

Aktiver den praktiske Administrator-konto
Den indbyggede Administrator-konto er som standard skjult. Du aktiverer den ved at starte Kommandoprompten som Administrator og skrive “net user administrator /active:yes”. Log så ud for at se den nyoprettede Administrator-konto på login-skærmen.

Tilpas Automatisk vedligeholdelse
Start Kontrolpanel, og gå til ‘System og sikkerhed > Handlingscenter’. Åbn Vedligeholdelse, og klik på linket ‘Skift vedligeholdelsesindstillinger’. Brug rullemenuen til at vælge et passende tidspunkt.

Start i fejlsikret tilstand
Hold [Shift] nede, og klik ‘Genstart’. Under Avanceret start går du til ‘Fejlfinding> Avancerede indstillinger > Indstillinger for start’ og klikker ‘Genstart’. Når computeren genstarter, får du en liste over muligheder, herunder Fejlsikret tilstand.

Se også:  Guide: Genopliv de tabte filer

Del denne