68 tips til Windows 10

68 tips til Windows 10

Share

JumpLister i Startmenuen
Spar tid ved at bruge jumplister med dine hyppigst brugte programmer. I Registrerings-databaseeditor går du til to ‘HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced‘ og opretter en ny DWORD ved navn ‘EnableXamlJump
View’. Sæt dens værdi til ‘1’. Genstart så pc’en.

Prøv ‘GodMode’
Superbrugere har længe holdt af ‘GodMode’, der åbner en superbrugermenu, som samler alle systemets skøre indstillinger og konfigurationer på et enkelt sted. Opret en ny mappe og kald den ‘GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}’.

Slip af med affald
Hvis du ikke har planer om at vende tilbage til din forrige Windows-version, kan du spare diskplads ved at smide gamle operativsystemfiler ud. Gå til kontrolpanel > System og sikkerhed > Administration > Diskoprydning’ og vælg ‘Tidligere Windows-installationer’.

Tilpas diskplads med henblik på beskyttelse
Du tilpasser diskpladsen ved at starte Kontrolpanel og gå til ‘System og sikkerhed’ > System > Systembeskyttelse’. Klik så ‘Konfigurer’ (under ‘Indstillinger for beskyttelse’), og brug skyderen ved siden af ‘Maks. diskplads’ efter behov.

Hurtigere indlæsning
På en hurtig maskine kan man frakoble forsinkelsen af app-start. Kør regedit, og gå derefter til ‘HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer’. Højreklik på Explorer, vælg ‘Ny > Nøgle’, og giv den navnet ‘Serialiser’. Under denne nøgle opretter du en DWORD-værdi ved navn ‘Start-upDelayInMSec’ og sætter den til ‘0’.

Se også:  Guide: Stram sikkerheden op

Del denne