Home » Mobiltelefon » 6 ting du bør overveje når du køber mobil
6 ting du bør overveje når du køber mobil

6 ting du bør overveje når du køber mobil

Share

Det er en jungle at finde rundt i mobilmarkedet, men her giver vi nogle pejlemærker, der er værd at kigge efter, når du køber ny model

1 Skal kunne tåle nogle knubs

Det er forskelligt, hvor robuste de billige mobiler er. Mange kommer med slidstærkt Gorilla Glass på skærmen, men hold øje med, hvilken generation det er. Jo højere, jo bedre.

IP-certificiering er ikke ualmindeligt, men den er typisk lav og garanterer måske blot overfladisk vandafvisning. Der findes dog undtagelser.

2 Fart på skærmen

Skærmene er som oftest udmærkede i dette segment, omend uden den farvegengivelse og lysstyrke, man får i de dyrere mobiler. En form for OLED-skærm, eksempelvis Amoled, er værd at foretrække, i Full HD eller højere.

Prisstærke smartphones [STORTEST]: Den bedste mobil i budgetklassen

Visse mobiler, selv ned til nogle af de billigste byder på høje opdateringshastigheder, helt op til 120 Hz. Det gør billedet mere jævnt og roligt, især når du gamer eller scroller hurtigt gennem feeds. Hurtige skærme bruger dog mere strøm, så et fornuftigt kompromis kan være 90 Hz.

Se også:  CES: Første billeder – sådan ser OnePlus 10 Pro ud
3 Sæt turbo på opladningen

De billigere mobiler er ofte udstyret med store battier, som sikrer op til flere dages batterilevetid. På opladning er der imidlertid forskel.

Det kan godt betale sig at gå efter en model, der tilbyder hurtigopladning i en eller anden form. 25-30 W sikrer fuld opladning på en times tid, så gå gerne efter det som et minimum. Trådløs opladning er ikke almindeligt i dette prisleje.

4 kvalitet i hver en pixel

Lad dig ikke forblænde af høje pixeltal. Selvom der står 108 MP på kassen, er det ikke sikkert, mobilen har den fornødne teknologi til at få noget fornuftig ud af de mange billedpunkter.

Vigtigere er en stor sensor og optisk billedstabilisering, som sikrer godt lysindtag og høj skarphed. Vidvinkel er almindeligt i denne prisklasse – som supplement til hovedkameraet og kan være en nyttig feature, der sikrer bredere synsvinkel til landskaber og gruppefoto. Ofte er der også makro og/eller dybdekamera.

Se også:  Samsung giver nu fire års Android-opdateringer
5 Gå ikke ned på power

Man oplever væsentlig ydelsesforskel i de billigere mobiler. De fleste Android’er bruger en Snapdragon-processor. Her får man nemt en idé om ydelsen ved at kigge på nummeret i processorens navn.

Hold dig så vidt muligt til Snapdragon 600-serien eller derover. Apple bruger deres egne processorer og er generelt langt foran Android-mobilerne på ydelse.

6 Lad dig ikke skræmme af systemet

En iPhone er en mulighed, hvis du kan leve med en ældre, istandsat model. For nogle vil alene det faktum, at den kører iOS være nok til at afgøre valget. Har man vænnet sig til ét system kan det virke besværligt at sætte sig ind i et andet.

Det gælder omvendt også for Android-brugere. Der er dog ikke så meget at frygte. Langt hen ad vejen ligner systemerne ret meget hinanden og byder på samme udvalg af funktioner. Vær dog opmærksom på, hvor mange opdateringer, der garanteres fra producenten.


TAGS
smartphones

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S