Home » Printer » 6 stærke råd før du køber printer
6 stærke råd før du køber printer

6 stærke råd før du køber printer

Share

Der er ikke én printer, der kan passer til alles behov. Det er således med at vælge den model, der giver dig præcis, hvad du har brug for. Vi hjælper dig på vej …

1 Til privat eller kontor?

Overvej først og fremmest, hvad dit behov er. Handler det først og fremmest om at kunne udskrive et dokument, når du fra tid til anden har behov for en pakkelabel eller lignende, så kan en kompakt og prisvenlig printer være en fin løsning.

Det er dog værd at have med i overvejelsen, om du kunne tænke dig at udskrive fotos også. For så bør du gå efter en printer med flere blækpatroner. Det betyder ofte et spring i prisniveau; dog er det muligt at få ret fornuftige fotoprintere fra omkring 1000 kroner og opefter.

Ønsker du en printer til hjemmekontoret, der kan udskrive store mængder dokumenter i en fart og med høj driftssikkerhed, er det en decideret kontorprinter, du skal gå efter.

2 Patroner eller tanke?

En evig irritation ved blækprintere er tomme patroner. Med jævne mellemrum må man investere i dyre patroner for at holde printeren i drift. Er printbehovet småt, er problemet tilsvarende heller ikke så stort, men udskriver du store mængder, kan det hurtigt blive surt.

Se også:  HP Envy 6020e [TEST]: Simpel printer med netproblemer

Producenterne har flere løsninger på dette. Nogle tilbyder ekstra store blækpatroner, som forlænger tiden, til du skal udskifte. Andre giver mulighed for blæk på abonnement, således at der sendes besked til en onlinetjeneste, når printeren er ved at løbe tør, og så lander der en ny patron i din postkasse, inden den aktive patron er tom.

En tredje løsning, som er vundet frem de senere år, byder på fordele både for miljøet og pengepungen. Her anvendes ikke patroner. Blækken hældes i stedet på opbevaringstanke i maskinen, delt op i grundfarver. Tankene kan rumme væsentlig mere blæk end en patron, og når én farve er brugt, kan du fylde denne op, uden du skal udskifte de andre samtidig, som det er tilfældet med billigere patronprintere.

Der er således minimalt spild, længere mellem opfyldninger og også en bedre økonomi, da blæk på plastflasker er billigere end tilsvarende mængder i blækpatroner.

Se også:  DJI Air 2S [TEST]: Det her er simpelthen den bedste drone lige nu
3 Effektivitet på arbejdet

Kapacitet, pålidelighed og tempo er vigtigt, hvis printeren skal anvendes professionelt. Her går det ikke, at teksten er udtværet, at der skal skiftes papir i tide og utide, eller at ventetiden er så lang, at man kommer for sent til sit møde, fordi man må stå og vente på afgørende dokumenter.

Gå derfor efter en printer med høj kapacitet i papirbakken, store blækpatroner/tanke og hurtige udskrifter, hvis den skal bruges til arbejde.

4 De fineste farver

Omvendt er hastighed og kapacitet sjældent særlig afgørende i privaten. Her er mængderne, der skal udskrives, ofte mindre, og tålmodigheden større. Kvaliteten er til gengæld vigtig, navnlig hvis printeren skal bruges til foto.

Gå efter en printer, der anvender separate patroner til forskellige farver, og som er optimeret til at skrive på rigtig fotopapir, som giver mulighed for at printe til kant og har andre egenskaber, som sikrer flotte udskrifter af fotos.

TAGS
købeguide
printer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S