Home » Mobiltelefon » 6 gode råd: Sådan sikrer du din digitale ferie
6 gode råd: Sådan sikrer du din digitale ferie

6 gode råd: Sådan sikrer du din digitale ferie

Share

Der kan være faldgruber, når man medbringer sit digitale udstyr på ferien. For at sikre dine data og undgå en unødvendig høj telefonregning, får du her 6 gode råd af IT-Sikkerhedsekspert.

For mange danskere er vinterferien skudt igang. Taskerne er pakket og turen går til et populært skisportsted eller sydpå til lidt varmere omgivelser.

Noget som de fleste aldrig glemmer at tage med på ferien er det digitale udstyr.

Efter en hel dag fyldt med en masse indtryk, er der mange der foretrækker at tjekke sin mail, de sociale medier og kommunikere med venner eller familien derhjemme.

Der kan dog være faldfruber, når man medbringer sin smartphone, tablet eller bærbare computer. Så inden du tager telefonen og ringer hjem eller logger på det første trådløse netværk du finder, så læs med her, hvor IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com giver dig 6 råd til, hvordan du bedst muligt kommer gennem vinterferien med dit digitale udstyr.

1: Tag en backup
Inden afrejse er det altid en god idé at tage en backup af dine vigtige filer, billeder og alt det du ikke vil miste i tilfælde af at dine personlige data bliver stjålet enten fysisk eller online. Du kan bruge en ekstern harddisk eller uploade i skyen. Så kan du tage afsted på ferie med ro i sindet, hvis uheldet skulle være ude.

Se også:  Tror du skyen er sikker? Ny rapport afslører store udfordringer for de fleste virksomheder

2: Undgå en høj telefonregning
Går din vinterferie til udlandet er det vigtigt at slå roaming fra på din telefon og tablet, så du ikke ender med at betale høje afgifter for at bruge internettet. Normalt kan du logge dig gratis på wifi-forbindelser, fx hotellets, som burde være sikkert (læs punkt 3). Her kan du ved brug af apps som WhatsApp, Viber og Skype både ringe, skrive meddelelser og sende videoer gratis til dem derhjemme. På den måde undgår du at betale penge for at sende SMS’er og ringe fra din telefon.

3: Pas på gratis wifi-netværk
Det kan være fristende at logge på det første gratis wifi-netværk du finder, men du skal passe på falske netværk, der er styret af it-kriminelle. Hovedreglen er, at du aldrig skal logge på et netværk, hvis ikke du ved, hvem udbyderen er. Især i områder med mange mennesker opretter it-kriminelle ofte falske netværk, hvor de venter på turister, der logger på, så de kan forsøge at stjæle personlige oplysninger. Det bedste du kan gøre for at sikre dig er at undlade at logge på trådløse netværk, der ikke kræver en adgangskode. Husk også at logge ud de steder, hvor du har indtastet dit brugernavn og adgangskode.

Se også:  Krigen i Ukraine har ikke ført til flere it-trusler – men risikoen stiger

4: Slå tilkobling af automatisk wifi fra
Gå ind under indstillingerne på din telefon og slå funktionen fra, der automatisk kobler dig på gratis wifi. Ellers kan du risikere, at den leder efter andre netværk, uden du lægger mærke til det.

5: Surf sikkert
Undgå at logge på netbank eller andre sider, hvor du skal indtaste følsomme oplysninger som dit CPR-nummer eller NemID. Undgå også at shoppe online og i det hele taget at bruge dit kreditkort på nettet, når du surfer på et ukendt netværk. En god idé er også at tænke over, hvilke links du klikker på og dermed forsøge at undvige ukendte hjemmesider og mistænkelige links.

6: Beskyt dine digitale enheder
Sørg for at din smartphone, tablet eller laptop er opdateret med det nyeste software. Det gælder både apps og opdateringer til computeren. Ofte er opdateringer til styresystemet utrolig vigtige, da de er med til at lukke små huller i systemet. Installer også et antivirus-program. Ikke bare på computeren, men også på din smartphone og tablet.

De vejledende priser på produkterne er:

Canon EOS 80D – 10.049 kr
Canon EOS 80D + EF-S 18-135mm. f/3.5-5.6 IS USM – 13.399 kr
EF-S 18-135mm. f/3.5-5.6 IS USM – 4.519 kr
Power Zoom Adapter PZ-E1 – 1.169 kr


TAGS
ferie
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S