6 gode råd: Sådan sikrer du din digitale ferie

6 gode råd: Sådan sikrer du din digitale ferie

Share

Der kan være faldgruber, når man medbringer sit digitale udstyr på ferien. For at sikre dine data og undgå en unødvendig høj telefonregning, får du her 6 gode råd af IT-Sikkerhedsekspert.

For mange danskere er vinterferien skudt igang. Taskerne er pakket og turen går til et populært skisportsted eller sydpå til lidt varmere omgivelser.

Noget som de fleste aldrig glemmer at tage med på ferien er det digitale udstyr.

Efter en hel dag fyldt med en masse indtryk, er der mange der foretrækker at tjekke sin mail, de sociale medier og kommunikere med venner eller familien derhjemme.

Der kan dog være faldfruber, når man medbringer sin smartphone, tablet eller bærbare computer. Så inden du tager telefonen og ringer hjem eller logger på det første trådløse netværk du finder, så læs med her, hvor IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com giver dig 6 råd til, hvordan du bedst muligt kommer gennem vinterferien med dit digitale udstyr.

Se også:  Hold dig online under fremmede himmelstrøg

1: Tag en backup
Inden afrejse er det altid en god idé at tage en backup af dine vigtige filer, billeder og alt det du ikke vil miste i tilfælde af at dine personlige data bliver stjålet enten fysisk eller online. Du kan bruge en ekstern harddisk eller uploade i skyen. Så kan du tage afsted på ferie med ro i sindet, hvis uheldet skulle være ude.

2: Undgå en høj telefonregning
Går din vinterferie til udlandet er det vigtigt at slå roaming fra på din telefon og tablet, så du ikke ender med at betale høje afgifter for at bruge internettet. Normalt kan du logge dig gratis på wifi-forbindelser, fx hotellets, som burde være sikkert (læs punkt 3). Her kan du ved brug af apps som WhatsApp, Viber og Skype både ringe, skrive meddelelser og sende videoer gratis til dem derhjemme. På den måde undgår du at betale penge for at sende SMS’er og ringe fra din telefon.

Se også:  Farlig vane: Hver syvende sover med mobilen i sengen

3: Pas på gratis wifi-netværk
Det kan være fristende at logge på det første gratis wifi-netværk du finder, men du skal passe på falske netværk, der er styret af it-kriminelle. Hovedreglen er, at du aldrig skal logge på et netværk, hvis ikke du ved, hvem udbyderen er. Især i områder med mange mennesker opretter it-kriminelle ofte falske netværk, hvor de venter på turister, der logger på, så de kan forsøge at stjæle personlige oplysninger. Det bedste du kan gøre for at sikre dig er at undlade at logge på trådløse netværk, der ikke kræver en adgangskode. Husk også at logge ud de steder, hvor du har indtastet dit brugernavn og adgangskode.

4: Slå tilkobling af automatisk wifi fra
Gå ind under indstillingerne på din telefon og slå funktionen fra, der automatisk kobler dig på gratis wifi. Ellers kan du risikere, at den leder efter andre netværk, uden du lægger mærke til det.

Del denne