Home » AOD Pro » Kunderne vil have et 5G-netværk uden storforbrug af energi
Kunderne vil have et 5G-netværk uden storforbrug af energi

Kunderne vil have et 5G-netværk uden storforbrug af energi

Share

Hvis teleselskaberne skal have succes på 5G-markedet, så skal de i samarbejde med deres kunder gøre 5G-netværket energieffektivt, vurderer netværksspecialist

5G er en af de teknologier der får stor betydning for fremtidige tjenester og teknologier der kører online. Den vil muliggøre en myriade af nye tjenester såsom avanceret energistyringsfunktioner, og den muliggør nye metoder til at løse de voksende energi- og bæredygtighedsudfordringer. Men det sidste er ikke uden udfordringer, og ny forskning viser, at teleselskaberne står overfor nogle store udfordringer når det gælder 5G-energistyring.

Netværksvirksomheden Vertiv oplyser til AOD PRO, at et 5G-netværk estimeres til at være op mod 90 procent mere effektive pr. trafikenhed end forgængeren 4G. Men det betyder dog ikke, at det ikke kommer til at forbruge mere energi samlet, for der kommer en øget netværkstæthed, stor afhængighed af it-systemer og infrastruktur samt øget netværksforbrug og accelereret trafikvækst.

Se også:  Poco F2 Pro 5G [TEST]: Nærmer sig en topmobil, men koster det halve

Vertiv har sammen med selskabet STL Partners lavet en rapport, hvor det blandt andet konkluderes, at teleoperatører skal tackle disse udfordringer på to måder: Ved at anvende de bedste metoder for energieffektivitet på tværs af deres netværk og ved at opmundre deres kunder til at anvende 5G-tjenester, hvor det er muligt, for at reducere forbrug og emission generelt.

5G størst i 2025

Ifølge STL Partners vil den globale 5G-trafik allerede overhale de eksisterende mobilnet 3G og 4G i 2025, og derfor bliver bæredygtighed en presserende prioritet for operatørerne. Rapporten viser nemlig, at 40 procent af undersøgelsens deltagere opfatter energieffektivitet som første eller anden prioritet for teleoperatørerne, når de implementerer 5G-netværk.

Se også:  Islands tele-direktør: "Intet indikerer, at Huawei er usikkert"

Samtidig slår rapporten fast, at netværkseffektivitetsforbedringer og optimeringsmetoder, vigtige som de måtte være, kun er en del af energipuslespillet, der følger med 5G.

Vertiv og STL Partners vurderer, at indsatsen skal kombineres med en mere helhedsorienteret, samfundsmæssig tilgang til begrænsning af energiforbrug og emissioner, der udnytter 5G-kapaciteten på måder, der ligger langt uden for teleoperatørens kontrol.


TAGS
5G
Energiforbrug

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S