Home » AOD Pro » 5G-sandkasse til danske virksomheder
5G-sandkasse til danske virksomheder

5G-sandkasse til danske virksomheder

Share

Hvis du vil afprøve, hvad 5G kan betyde for din virksomhed, kan du nu gøre brug af en “sandkasse”, som Aalborg Universitet Smart Production Lab stiller til rådighed i samarbejde med Telenor og Nokia.

Hvilke forretningsmuligheder byder 5G på for din virksomhed? Det kan du afprøve med en ny “sandkasse” på Aalborg Universitets Smart Production Lab. Testfaciliteterne er skabt i samarbejde med Telenor og Nokia. Her kan virksomheder afprøve, hvordan deres produktion kan komme til at se ud, hvis de anvender hurtigt og trådløst 5G i kombination med IoT.

Telenor og Nokia leverer de 5G baserede Private Netværk, og Aalborg Universitet stiller robotter, forskere og samlebånd til rådighed. Teknikken kan programmeres og tilpasses, så testscenarierne svarer til virksomhedens nuværende produktion.

Også for mindre virksomheder

Telenor håber med testmuligheden at kunne inspirere også flere mindre virksomheder til at eksperimentere med 5G.

”Ved at forene kræfterne håber vi at fremme kendskabet til 5G og understøtte innovation i dansk erhvervsliv. 5G og automatisering er ikke forbeholdt store virksomheder, og igennem dialog med vores erhvervskunder og initiativer som dette håber vi, at også mindre virksomheder får øjnene op for, hvordan 5G i dag kan bruges i en industriel sammenhæng. Der er et kæmpe potentiale i 5G og IoT for de små og mellemstore virksomheder, der kan øge effektiviteten, kvaliteten og fleksibiliteten i deres produktion og spare både tid og penge her og nu, samt udvikle morgendagens produkter og forretningsmodeller,” siger Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor Danmark (billedet).

I Laboratoriet er det muligt at kombinere private 4G- og 5G-netværk med ægte I4.0-produktionsmoduler, mobile robotter i et realistisk produktionsmiljø og at sammenligne stabiliteten med Wi-Fi 6.

“Vi har i dag et fuldt operationsdygtigt laboratorium med både avancereret produktionsudstyr og adgang nyeste trådløse teknologier. Vi sammenligner i øjeblikket, hvordan det private 5G-netværk performer over for det kommende Wi-Fi 6, og indtil videre ser vi, at Wi-Fi 6 i en industriel sammenhæng med mobile robotter ikke leverer den samme stabilitet i lav latenstid, som de private netværk leverer,” siger Preben Mogensen, professor i trådløs kommunikation ved Aalborg Universitet, som driver projektet sammen med universitetets Smart Production Lab.

Telenors første 5G-master er placeret ved Telenors egen lokation i Aalborg og Aalborg Universitet, hvor Telenor siden 2019 har testet 5G på lukkede netværk.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S