Home » Netværk » 5G-protester på vej mod danske byer
5G-protester på vej mod danske byer

5G-protester på vej mod danske byer

Share

Den internationale Stop 5G-bevægelser afholder protester landet over i løbet af januar

Det lynhurtige 5G-netværk er lige på trapperne, både i Danmark og lang række andre lande i resten af verden. De første 5G-forbindelser bliver åbnet i Danmark i løbet 2020.

Men holdningerne til 5G er delte. Og dem der er imod, er rigtig meget imod.

Det har givet sig udtryk i en hel bevægelse, der kæmper for at få stoppet udrulningen.

Stop 5G-beværgelsen er international og er i denne måned i gang i mere end 30 lande. Fra den 12. til den 25. januar demonstreres der internationalt mod indførelsen af 5G.

I Danmark foregår der forskellige aktiviteter landet over lørdag den 25. januar. I Odense, Helsingør, Hjørring, Aarhus, København og Varde vil dagen blive markeret med protester og uddeling af informationsmateriale.

Se også:  All-flash-NAS med stor kapacitet i håndterbart tower-format
Hævder videnskabeligt belæg

Folkebevægelsen ’Vi Siger Nej til 5G i Danmark’ står bag arrangementerne her i landet. Den har ifølge bevægelsen selv over 5000 medlemmer.

“Indkaldelsen til protest sker på et videnskabeligt grundlag, skabt af hundredvis af forskere verden rundt, der frygter betydelige helbredsrisici ved brugen trådløse teknologier. Vi ønsker at sætte fokus på de sundhedsrisici, der er forbundet med udrulningen af 5G-netværket.

Allerede nu med Wi-Fi, Bluetooth, 2G, 3G, 4G og anden forurening fra stråling fra trådløse teknologier med elektromagnetiske felter er vi under massiv bestråling, som har dokumenterede biologiske skader på mennesker, dyr, natur & miljø publiceret i peer reviewed videnskabelige tidsskrifter. Forureningen fra bestrålingen vil med et 5G-netværk oveni alt andet lige forøges betydeligt,” siger Preben Kastrup fra folkebevægelsen.

Se også:  Farvel til patch-tirsdag – for de heldige
Vil tilbagerulle 5G

’Vores mål er at skabe en solid folkebevægelse, der på et oplyst grundlag siger fra over for udrulningen af 5G. Vi håber også at kunne råbe politikerne på Christiansborg op såvel som i EU, og at de vil beslutte at tilbagerulle 5G-netværket og fremover have fokus på helbredssikker telekommunikation’, udtaler Preben Kastrup.

Men er der noget at være bange for? Debatten er på området bliver mere og mere ophidset, men hvad ligger der reelt af dokumentation på området. Det kan du læse om i denne artikel, hvor vi kigger nærmere på mobilstråling og 5G: Hvor skadelig er 5G og mobilstråling?

Hvor skadelig er 5G og mobilstråling?


TAGS
5G
netværk
sundhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S