Home » AOD Pro » Bekymring over politisering af 5G-udrulning
Bekymring over politisering af 5G-udrulning

Bekymring over politisering af 5G-udrulning

Share

I et brev på tværs af politiske partier udtrykker en gruppe EU-parlamentarikere bekymring over en stigende politisering af 5G-udrulningen. Det handler basalt set om Huawei

For et par dage siden modtog EU-kommissærerne Margrethe Vestager, Valdis Dombrovskis og Thierry Breton et brev, et såkaldt cross-party letter, fra en række EU-parlamentarikere. Ifølge en af brevets underskrivere, EU-parlamentsmedlem Fulvio Martusciello fra Italien, er de bekymrede over en stigende politisering af 5G-udrulningen i Europa.

I et tweet 15. februar, hvor han også vedhæfter hele brevet, skriver han blandt andet:

”Vi kan ikke tillade, at geopolitiske hensyn kommer i vejen for fair konkurrence inden for et så essentielt område som 5G. Europas kunder fortjener den bedste kvalitet for rimelige priser. Derfor har en gruppe af kolleger og jeg selv besluttet os for at skrive dette brev til @vestager, @ThierryBreton & @VDrombrovskis.”

De skriver videre i brevet, at de betragter 5G som fremtidens bindevæv, og at det derfor er uheldigt, at nogle medlemslande har forbudt, eller har intentioner om at forbyde, fremmed 5G-udstyr ud fra, hvad de i brevet skriver som ”skjulte motiver og en ubegrundet frygt for nationale sikkerhedsrisici”.

Se også:  Hvor går professionel it hen? 5G, kvanter og AI er gode bud

”At lukke op for de urørte potentialer, der ligger i 5G-teknologien, begynder med, at 5G kan udrulles uden politisering. Europa har ikke råd til at miste flere års fremgang, fordi nogen har besluttet at spille dart med 5G,” skriver de videre i brevet.

Fri konkurrence er vigtig

I Danmark har vi allerede taget beslutning om, hvem der skal være leverandør af 5G, og afgjort, at en af de store spillere på det marked, kinesiske Huawei, ikke må levere udstyr eller teknologi til fremtidens mobile bredbånd. Huawei mistænkes af nogle politikere for at ville udnytte adgangen til 5G-infrastrukturen til spionage for den kinesiske stat.

AOD PRO spurgte den danske afdeling af Huawei om, hvad de ser, ligger i kortene, både for Danmark og EU, hvis der ikke ligger en åben og fri konkurrence på 5G-teknologien.

”Et marked uden fri konkurrence vil påvirke slutbrugerne. Det er almindelig kendt. Det gælder også på 5G-markedet. Forbrugeren vil kunne mærke højere priser og en dårligere dækning,” fortæller Xukun Ji, vice president, public affairs, Communication & Sustainability hos Huawei Technologies Danmark.

Se også:  Storebæltsbroen får 5G

Xukun Ji fortsætter med at forklare, at når der er mindre konkurrence, så bliver der mindre motivation for at innovere, mindre behov for at forsøge at være bedre end konkurrenterne.

”Det er et særligt problem, for 5G er stadig i sin ”barndom”. Det er en teknologi, der er i en udviklingsproces, og det kræver stor indsats og investering,” siger Xukun Ji til AOD PRO.

Samtidig fortæller Huaweis øverste netværksdirketør, Ryan Ding, at 5G ikke længere kun er relevant for dem, der tidligt tog teknologien til sig. Den forbedrer allerede nu vores hverdag, og han vurderer, at 2021 bliver det første år med implementering af 5G i stor skala.

For danske virksomheder er 5G også meget vigtig, mener Xukun Ji, og fortæller at det skaber konkurrencefordele, som er vigtige i fremtidens digitale univers.

”5G er fundamentet for fremtidens digitale forbindelser. 5G kan, med dets høje hastigheder, kombineres med andre avancerede teknologier såsom kunstig intelligens og super computing og give mulighed for, at man kan bygge uendelig mange hidtil usete applikationer,” forklarer Xukun Ji.


TAGS
5G

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S