Home » Netværk » 5G: nu kommer der fart på din mobil
5G: nu kommer der fart på din mobil

5G: nu kommer der fart på din mobil

Share

Producenterne af enheder er mindst lige så ivrige for at komme med ombord. Med en global standard, der tilsyneladende er ratificeret, og netværk, klargjort til fremtidens master, kan du forvente, at understøttelse af 5G i telefoner og hjemmeroutere bliver normen. Sidst, men ikke mindst ønsker forbrugerne at få fingre i 5G-enheder. Det er et perfekt mix af efterspørgsel og, forhåbentlig, udbud.

Mens vi venter

5G vil garanteret betyde en lys fremtid for vores teknologi, og den er temmelig tæt på. Fra i år kan vi forvente de første 5G-brugbare master, og fra 2020 vil dækningen blive udrullet, men næppe lige så hurtigt som for eksempel 4G, der i sig selv foregik frustrerende langsomt. 5G’s forholdsvis korte rækkevidde betyder mange flere sendere, hvilket igen gør udrulningen vanskelig. Det kan vare år, før 5G når din gade eller vej, så behold du blot din smartphone lidt endnu. Landområder vil formentlig skulle vente endnu længere, når den store 5G-udruling går i gang

Se også:  Klar til 5G? Her er alt du skal vide om det nye supernetværk

Et andet bump på vejen er prisen. Hvis 5G fortsætter med at anvende 4G’s begrænsede datahåndtering, bliver anvendeligheden begrænset ikke af hastighed, men pris. Dermed er din bredbåndsforbindelse derhjemme stadig gangbar. Men det er et stort ”hvis”. Taget den potentielle kapacitet i betragtning, er der enorme muligheder i for eksempel ubegrænsede forbindelser som den finske Elisa har annonceret udbudt for 50 euro om måneden. Vi kan kun håbe.

Hvad kan du forvente af dit udstyr?

Samsung
Selv om det kommende line-up fra Galaxy S10 i skrivende stund ikke indeholder 5G, er det forventet, at en S10 X rammer markedet snart, og mere vil følge inden årets udgang. Samsung har udviklet sit eget multimode-modem med 5G og 4G på en chip.

Se også:  Motorola kom først på 5G

Apple
Selv om vi skulle få en uventet ”lige en ting mere” fra Tim Cook ved en kommende Apple-begivenhed, handler det næppe om nye iOS-enheder med 5G før tidligst i 2020. Apple havde også en vente-og-se-tilgang med 4G og 3G.

Sony
Der er allerede lækket info om en Xperia XZ4 med en 21:9-skærm blot få måneder efter lanceringen af XZ3. Sony holder formkurven, når det gælder processorer. Næste generation har formentlig et 5G-kompatibelt Snapdragon 855-chipsæt.

…fortsættes på næste side

TAGS
5G
Internet
mobilteknologi
netværk
w-fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S