Home » Mobiltelefon » Nye frekvensbånd skal give endnu hurtigere 5G-net
Nye frekvensbånd skal give endnu hurtigere 5G-net

Nye frekvensbånd skal give endnu hurtigere 5G-net

Share

De danske politikere ønsker en hurtig og effektiv udrulning af 5G-netværket i Danmark. Et flertal i Folketinget har besluttet at supplere udrulningen med endnu hurtigere 5G-forbindelser

Det skal være slut med langsomme netforbindelser i Danmark. I hvert fald, hvis det står til Folketinget. 5G-netværket er for alvor på vej, og med det skulle det være muligt at være lige så hurtig, eller hurtigere, på det mobile bredbånd som på faste forbindelser.

De danske politikere ønsker en hurtig og effektiv udrulning af det nye netværk, og besluttede umiddelbart før nytår, at der skal udbydes nye frekvensbånd til mobilselskaberne, der muliggør udrulning af endnu hurtigere 5G-net.

I udbud til marts

Ifølge en pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet vil mindst 75 procent af Danmarks befolkning have adgang til det nye, hurtige 5G-mobilnetværk i 2025. Det er resultatet af en bred politisk enighed på Christiansborg om at udbyde nye frekvenser til mobilselskaberne.

Se også:  OnePlus Nord CE 5G [TEST]: Elegant allrounder

De partier der står bag beslutningen, er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

”Danskerne skal kunne sætte deres lid til, at der er stabile, hurtige og sikre mobilnet med den nyeste teknologi til deres rådighed. Derfor er jeg glad for, at der er bred enighed om, at vi nu stiller de frekvenser, der sikrer de meget hurtige 5G-bredbåndsforbindelser, til rådighed for mobilselskaberne,” siger skriver klima-, energi og forsyningsminister Dan Jørgensen ifølge en pressemeddelelse.

Oprindeligt skulle frekvenserne have været udbudt i 2020, men grundet forsinkelser bliver de først udbudt i marts 2021. Det har dog ikke stoppet mobilselskaberne, for flere af dem er allerede begyndt udrulningen af 5G, og dermed er det lynhurtige mobile bredbånd tilgængeligt i store dele af landet allerede.

Se også:  6G kommer i 2030 – det kræver forberedelse allerede nu

Det kræver dog en smartphone der understøtter 5G, før du som forbruger kan få glæde af netværket.

Også bedre dækning

Ud over udbuddet af de nye frekvenser, er der også bred politisk enighed om at forbedre mobildækningen ved den kommende frekvensauktion. Klima-, energi- og forsyningsministeriet oplyser, at Danmark nok har god mobildækning, men at der stadig er lokale områder, hvor dækningen ikke er tilstrækkelig.

Det betyder, at når mobilselskaberne får rådighed over de nye frekvenser, så bliver de samtidig forpligtet til at dække 122 mindre, lokale områder rundt i hele landet med minimum 30/3 Mbit. De berørte områder kan dog ikke regne for sikkert, at de får 5G-hastighed.


TAGS
5G

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S