Home » Netværk » 5G når ud til de første brugere i år
5G når ud til de første brugere i år

5G når ud til de første brugere i år

Share

Teleselskabet AT&T forventer at kunne tilbyde 5G i løbet af 2018. Det vil ikke bare betyde skyhøje hastigheder, når vi går på nettet på mobilen, men vil også bane vejen for sikker førerløs bilkørsel samt trådløs virtual reality

Næste store spring for det mobile netværk er lige på trapperne. Heldige brugere vil allerede i år kunne få en smag på fremtidens muligheder, når teleudbyderen AT&T åbner op for 5G på deres netværk.

AT&T har skubbet på for at få en standard på plads, og da det nu endelig er sket, er det muligt at skabe et netværk, der kan levere ægte 5G.

Forbedringerne vil ikke blot kunne mærkes som højere hastighed, når vi går på nettet med mobilen, men også i form af mindre forsinkelser. Fra vi beder om en specifik bunke data til netværket efterkommer din forespørgsel vil der gå væsentlig kortere tid, og det kommer til at få markant betydning for udviklingen af eksempelvis førerløs bilteknologi. Ved at koble biler på 5G-netværket vil det i realtid være muligt at se om hjørnet via andre biler og reagerer øjeblikkeligt på situationer, der går udover hvad bilens sensorer er i stand til at registrere.

Se også:  YouSee sælger nu mobilabonnementer med 5G

Også en ting som virtual reality, der i dag kræver kablede forbindelser, vil kunne køres trådløst direkte via det mobile 5G-netværk.  

I første omgang bliver det dog kun amerikanere, der får glæde af 5G. AT&T forventer at gøre det nye netværk tilgængeligt i en række områder i USA i løbet af året. Men som et land, der er relativt langt fremme på netværksteknologien, må vi regne med at Danmark hurtigt følger efter. 

TeliaSonera og Ericsson har tidligere meldt ud at Stockholm og Talinn også kommer på 5G i år.


TAGS
5G
mobilt bredbånd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S