Home » Andet » Guide: 59 genveje til dit eget Windows
Guide: 59 genveje til dit eget Windows

Guide: 59 genveje til dit eget Windows

Share

Alt om DATA afslører hurtige tips og tricks, der kan give Windows et nyt, frisk udseende

Fabriksindstillinger kan være gode nok, men der kommer et tidspunkt, hvor man gerne vil sætte sit personlige præg på sagerne. Og når det gælder Windows, vil du sikkert blive overrasket over den indflydelse, du kan få på systemets udseende og den fornemmelse, det giver. Vi har fremgravet ikke færre end 59 tips, der kan hjælpe dig med at finjustere det, så det passer til dine personlige behov.

Nogle af disse tips er velkendte, men vi har gravet dybere for at afdække skjulte indstillinger og teknikker, der kan gøre andet end simpelthen at ændre baggrundsbilledet eller vælge et farveskema. Vi indleder denne feature med at introducere to gratis værktøjer, som tilsammen åbner for et væld af muligheder for skræddersyning, der normalt kræver, at man er en mester i redigering af registreringsdatabasen.

Du skal håndtere skrivebordet og dets iboende dele: Menuen Start, Proceslinje og Stifinder. Du vil også opdage, hvordan du udskifter dele af skrivebordet med mere visuelt tiltrækkende (men ikke mindre praktiske) alternativer og ændrer din håndtering af filsystemet med en praktisk add-on til Stifinder, og du skal sågar lave fundamentale ændringer i selve skrivebordet, hvor du erstatter Windows’ ‘skin’ med et alternativ, der ikke blot er en ny gang lak, men en frisk tilgang til din inter-aktion med Windows. Og lad os så se at komme i gang.

Skrivebord, Proceslinje & Menuen Start

01 Gode værktøjer

Mange af tippene i denne feature kan man gennemføre ved hjælp af to stærke justeringsværktøjer. Begynd derfor med at downloade både Ultimate Windows Tweaker (https://bit.ly/uwt-10 – her kan du også finde links til Windows 7- og 8.1-versioner) og Winaero Tweaker (https://winaero.com/download.php?view.1796). Når de er downloadet, udpakker du indholdet af zip-filerne – Ultimate Windows Tweaker kører som en porterbar app, og Winaero Tweaker giver dig også mulighed for at installere programmet i porterbar form.

Winaero Tweaker tilbyder masser af justeringsmuligheder, når du vil pynte på din pc’s udseende.

02 Hurtig adgang til Windows’ Personlige indstillinger

Du indleder din finjustering ved at højreklikke på skrivebordet og vælge “Personlige indstillinger” – så kan du gå direkte til “Baggrund”. Herfra kan du ændre din baggrund til et billede, en enkelt farve eller et slideshow af fotos i en mappe på din pc.

Se også:  Guide: Sådan får du pc’en hurtigere i gang
03 Juster din skrivebordsbaggrund

Hvis du er utilfreds med Windows’ ret beskedne udvalg af skrivebordsbaggrunde, kan du downloade og installere John’s Background Switcher fra https://bit.ly/johnbckswtch og få mere at vælge imellem – efter installationen bliver du præsenteret for “Add”-knappen, og her kan du definere kilder til dine fotos. De kan omfatte specifikke mapper på din pc eller forskellige onlinekilder (herunder Dropbox- og OneDrive-mapper plus RSS-feeds, Instagram, Google og Flickr).

Forneden kan du se adskillige valgmuligheder. Læg især mærke til rullemenuen “Picture Mode”. Her kan du få vist flere fotos på forskellige måder på én gang. Der er også en “More”-knap til finjustering af alle aspekter af dette glimrende baggrundsværktøj.

John’s Background Switcher er ideel, hvis man vil peppe skrivebordet op.

04 Vælg selv farveskema

Windows ændrer automatisk skrivebordsenhedernes farveskema, så de passer til baggrunden, men du kan i stedet fremtvinge dit eget farvevalg i “Personlige indstillinger > Farver”. Her kan du også vælge mellem lyse og mørke tilstande.

Se også:  Guide: Få din pc tilbage i topform
05 Opret en palet til brugerdefineret farve

Er du træt af at skulle klikke “Brugerdefineret farve”, når du vil vælge en anden farve end den, Windows tilbyder? Indlæs Winaero Tweaker, og gå til “Appearance > Custom Accents”, hvor du kan definere op til otte farver efter dit eget valg. De fremkommer under “Recent Colors” i dialogboksen “Personalization”.

06 Vælg et tema

Den hurtigste måde at ændre skrivebordets udseende på går via sektionen “Temaer” under “Personlige indstillinger”. Der er flere at vælge imellem, men du kan også klikke på “Hent flere temaer i Microsoft Store” og få adgang til flere hundrede mere – klik “Hent” efterfulgt af “Installer”, hvis du vil føje et tema til din samling. Nogle temaer ændrer musmarkør og skrivebordsikoner, men det kan du forhindre i Winaero Tweaker under “Appearance > Theme Behavior”.

07 Udskift dit kontobillede

Åbn et foto af dig selv i en billed-editor som Paint.NET (www.getpaint.net), og beskær det til et pasbillede (brug selection-værktøjet 1:1, hvis du ønsker et nøjagtigt kvadrat), og gem billedet. Gå nu til “Start > Indstillinger > Konto”, og klik på dit aktuelle foto under “Dine oplysninger” for at vælge det nye. Tidligere billeder bliver gemt, således at du kan skifte mellem dem.

08 Opret en screensaver

Energibesparende LCD-skærme har stort set gjort screensavere overflødige, men hvis du alligevel må eje en, kan du (ved at højreklikke på skrivebordet) gå til “Personlige indstillinger > Låseskærm”. Blad ned, og klik på “Indstillinger for pauseskærm”, hvor du kan oprette en. Download flere screensavere fra www.screensaversplanet.com (mange af dem er gratis). Gem exe-filen på din computer, og dobbeltklik derefter på screensaveren for at føje den til listen.

1 2 3 4 5 6 7 8Næste

TAGS
Genveje
personalisering
udseende skift
Windows
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S