Home » Bilen » 56.000 har reserveret elbil skabt af dansker – selvom bilen endnu ikke er i produktion
56.000 har reserveret elbil skabt af dansker – selvom bilen endnu ikke er i produktion

56.000 har reserveret elbil skabt af dansker – selvom bilen endnu ikke er i produktion

Share

Interessen for danske Henrik Fiskers første elbil, Ocean, er kæmpestor. Allerede inden den er begyndt at løbe af produktionsbåndet har mere end et halvt hundrede tusinde mennesker reserveret et eksemplar af SUV’en

Kan man sælge en elbil, før den overhovedet er sat i produktion? Danske Henrik Fisker kan. Der er endnu ikke løbet et eneste eksemplar af SUV’en Fisker Ocean One af transportbåndet. Alligevel har Fisker fået 56.000 reservationer på denne bil.

Ifølge det amerikanske medie CNBC stod denne oplysning at læse i det californiske bilfirmas børsrapport for anden kvartal.

Fisker vil fremstille bilen i samarbejde med en produktionspartner, Magna International, og produktionen startes op senere i år i Østrig. De to partnere har før produktionsstart færdiggjort 55 prototyper af Ocean. Lanceringen af bilen skal ske til november.

Se også:  Audis elbiler opdateres med hurtigere opladning
God rækkevidde på en opladning

Men hvad er det for en bil? Henrik Fiskers selskab ønsker at blive kendt for biler, som er bæredygtige, har smukt design, og som kan købes til en overkommelig pris. For netop denne kombination kan få folk til at købe en elbil, forklarer virksomheden i et pressekit.

Henrik Fisker.

Danskeren Henrik fisker står bag den nye elbil. Virksomheden har hjemsted i Californien.

“Vi tror på, at hvis man vælger en smukt designet bil, benytter folk lejligheden til at skabe forandring i retning af ren mobilitet,” står der i meddelelsen.

Det første køretøj i en fuld serie af forskellige elbils-modeller er Ocean One, og den får en god rækkevidde på op til 630 km (WLTP) på en opladning, viser Fiskers simuleringer.

Se også:  Polestar lancerer forbedret version af Polestar 2 med billigere startpris
Masser af raffinerede funktioner

Ocean One er blandt udstyret med en 17,1″ drejelig midtertouchskærm. Der er finesser som trafikpropassistance, adaptiv fartpilot, vognbanecentrering, vognbaneskift, automatisk nødbremsning, parkeringsassistance, fartpilot og andre avancerede autonome funktioner.

Musikunderholdningen klares af et 500 watt stort anlæg med 16 højttalere og en 20,5 liters subwoofer, og du kan bruge en app til at låse bilen op.

Touchskærm.

En stor touchskærm giver adgang til funktioner og underholdning.

Motoren yder 410 kW svarende til 550 hk, og du kan bag rattet i en Fisker Ocean One accelerere fra 0 til 100 km/t på blot 3,9 sekunder.

Prisen for bilen bliver ifølge selskabet 595.000 kroner.


TAGS
autonom bil
elbil
selvkørende bil

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S