Home » Hjemmeunderholdning » 5 tips til bedre Wi-Fi i hjemmet
5 tips til bedre Wi-Fi i hjemmet

5 tips til bedre Wi-Fi i hjemmet

Share

Få ting er mere frustrerende end en ustabil internetforbindelse. Men heldigvis er der relativt simple ting, du selv kan gøre for at sikre, at du får det optimale ud af dit internet

Internet er uundværlig for de fleste. Med streaming, smart home og et væld af smartphones, computere og internetopkoblede enheder i hjemmet er en ustabil forbindelse noget, der i den grad mærkes. Det kan være utrolig frustrerende, når musikken hakker, Netflix går i sort eller billedet ikke vil uploade til Instagram.

Men der er en del du kan gøre for selv at optimere forbindelsen. I samarbejde med telesleskabet 3 får du her fem tips, som næsten stensikkert vil gøre forbindelsen bedre.

1. Få styr på dit data- og hastighedsbehov

Hvis du vil sikre dig, at du har den rigtige internetløsning, skal du begynde med at sætte dig ind i, hvor meget data din husstand bruger om måneden, og hvilken downloadhastighed I har behov for.

Se også:  Netgear Nighthawk XR1000 [TEST]: Formel 1-router til de sejeste gamere

For de fleste danskere er streaming den mest datatunge aktivitet. Og med et internetabonnement, der indeholder 1 terabyte data kan du streame video i 2500 timer – det svarer til, at du kan se samtlige sæsoner af Game of Thrones 34 gange. Hver måned.

Men for at streame serier, skal du bruge en ordentlig downloadhastighed. Her er det værd at skele til streamingudbyderne selv. Fx anbefaler Netflix en downloadhastighed på 5 Mbit/s, hvis man vil streame i HD-kvalitet.

Er I en familie på fire, der streamer på flere enheder samtidig, betyder det dog ikke, at I skal have en hastighed på minimum 20 Mbit/s. Videoerne buffer nemlig på forskellige tidspunkter, så de trækker ikke data samtidig. Som tommelfingerregel er mellem 20 og 40 Mbit/s download rigeligt til en gennemsnitlig families behov.

Se også:  D-Link DIR-X5460 [TEST]: Wi-Fi 6-båndbredde til hele familien
2. Tjek din dækning

Når du har fået styr på din husstands behov, er næste skridt at undersøge, hvilke forskellige typer internet, du kan få på din adresse. Det kan du gøre på Energistyrelsens dækningskort på www.tjekditnet.dk, hvor du kan slå din adresse op og se, hvilke teknologier og udbydere der kan matche dit behov og er tilgængelige på din adresse.

Hvis du overvejer mobilt bredbånd og vil have en idé om, hvor stærk forbindelsen er, præcis hvor du står, kan du bruge app’en Oorkla Speedtest. Men husk at lægge lidt til – en router vil nemlig kunne fange et stærkere signal end din telefon.

TAGS
router
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S