Home » Foto » 5 tips til at filme din egen 360 graders video
5 tips til at filme din egen 360 graders video

5 tips til at filme din egen 360 graders video

Share

Har du nogensinde set en 360 graders video og overvejet, hvordan man rent praktisk optager sådan en film? I så fald kan du læse med her og blive meget klogere på, hvordan man gør, så du selv kan komme i gang med at filme virtual reality, som disse type videoer oftest bliver kaldt.

1. Benyt flere kameraer

Når du skal filme hele vejen rundt, siger det sig selv, at et enkelt normalt kamera ikke kan klare dette alene. En metode til at få alle 360 grader med er at anvende syv kameraer, der filmer på samme tid for at få alle graderne med i optagelsen.

I billedet herunder kan du se, hvordan syv kameraer er sat sammen ved at benytte et redskab, der sørger for at billedet bliver statisk samt at alle vinkler på kameraerne er lige med hinanden.

360-graders video.

Billede fra: Expedia

2. Tænk over din timing

Eftersom man arbejder med syv individuelle kameraer, der hver filmer i forskellige vinkler, giver dette automatisk en række udfordringer i forhold til at sørge for, at optagelserne matcher hinanden, når de skal sættes sammen i redigeringen senere.

Et godt råd er at starte optagelsen nogenlunde samtidig, da dette vil hjælpe dig en hel del, når du skal redigere din film. Eksempler på software, der kan hjælpe dig med at synkronisere dine optagelser, er Auto Pano Video, som er en software udviklet af GoPro. Der findes dog en masse forskellige muligheder til forskellige priser online, så du kan med sikkerhed finde et program, der matcher dit budget.

3. Overvej hvor vigtig lyden er for dig

En af de helt klart største udfordringer ved at filme en 360 graders video er, at når seeren drejer fra én vinkel i filmen til en anden, så burde lyden jo ligeledes pludseligt komme fra et andet sted af. I den virkelige verden ændrer lyde sig jo alt efter, hvordan du står fra det objekt, der udgiver lyden.

Dette aspekt kan desværre være en udfordring at få med i sin virtual reality film. Derfor er et godt råd til alle, der ikke har tiden og pengene til at finpudse lydeffekterne, at de dropper reallyden og i stedet vælger et passende stykke musik at ligge på sin video.

TAGS
360 grader
Expedia
HTC Vive

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S