Home » AOD Pro » 5 ting du skal overveje når du køber stationær pc
5 ting du skal overveje når du køber stationær pc

5 ting du skal overveje når du køber stationær pc

Share

Du kan nemt ende med at smide en masse penge for noget du ikke  har brug for, hvis ikke du gør dig et par grundlæggende overvejelse, inden du køber din næste stationære computer. Vi hjælper dig på vej …

1 Skal passe til dit arbejde

Der er ingen grund til at købe et monster af en maskine med stort strømslugende grafikkort, hvis du primært arbejder med regneark, mail og skriveprogrammer. Så er det bedre at gå efter en mindre og mere strømbesparende pc uden dedikeret grafikkort, men med en velydende processor samt en god portion ram og et hurtigt ssd-lager.

2 Med eller uden skærm?

I mange tilfælde kan en alt i en-computer være en glimrende løsning. At skærm og computer er integreret, forenkler tingene, så du slipper for at trække ledninger og finde plads til en ekstern pc.

Stationære computere [STORTEST]: Vælg den bedste computer til jobbet

Kræfterne er typisk rigelige til almindeligt computerarbejde. Dog er det sjældent, at denne type computer fås med stærkt grafikkort, omend der findes undtagelser.

Ulempen er, at du må udskifte det hele, når enten skærm eller computer står til opgradering. Det er derfor vigtigt, at du fra starten vælger det rigtige. Har du behov for stor 4K-skærm, eller kan du nøjes med en lille FHD’er? Får du nok power i en Core i5, eller bør du gå efter en Core i7?

Se også:  MSI DP21 [TEST]: Fleksibel og driftssikker mini-PC

De testede maskiner fra Dell og MSI viser, hvordan man på mere fleksibel vis kan skabe sin egen alt i en-løsning, der er nem at opgradere senere.

3 Få fart på dine data

Af stor betydning for computerens smidighed er ikke bare processoren, men i særdeleshed også den type lager og ram, der er anvendt.

Stort set alle computere leveres i dag med en ssd som lager, de fleste er af nvme-typen. De leverer en ydelse, der er mange gange højere end de SATA-diske, der var standard for blot få år siden.

Ønsker man optimal ydelse, skal man dog gå efter en maskine, der understøtter PCIe 4 og har en ssd, der drager nytte af standarden. Så kan man nemlig opnå dobbelt så høje overførselshastigheder.

Ønsker man optimal ydelse i arbejdshukommelsen, skal man gå efter ram af den nye DDR5-type. Der er dog få maskiner, der er udstyret med dette endnu.

4 Den rette type stik

Et USB-stik er ikke bare et USB-stik. Der findes efterhånden mange forskellige generationer, med store forskelle i ydelse og egenskaber.

Se også:  Stationære computere [STORTEST]: Vælg den bedste computer til jobbet

En ny pc bør som minimum have et par USB 3.2 Gen2, optimalt USB 3.2 Gen2x2 eller USB 4. De giver høj datagennemstrømning, så du kan udnytte farten i de nyeste eksterne drev.

Der findes to typer af stik – det gamle USB-A og det nyere USB-C, som de fleste vil kende fra deres smartphone, hvor det bruges til opladning og dataoverførsel.

I deres tekniske egenskaber er der ikke nødvendigvis forskel, men sørg alligevel for, at der så vidt muligt er en enkelt eller to USB-C-porte, da det gør det nemmere at tilslutte nyere enheder.

5 Skabt til professionelle

En professionel computer er ofte udstyret med anden software end en forbruger-pc. Windows Pro rummer værktøjer, som gør det nemmere for profesionelle brugere og it-ansatte at integrere maskinen i virksomhedens system.

Diverse sikkerhedsplatforme, som kan variere fra producent til producent, kan indeholde egenskaber til beskyttelse og kryptering af data, der gør det sværere at tilgå fortrolige oplysninger, hvis en computer skulle falde i de forkerte hænder. Det er afgørende med disse værktøjer, hvis du køber computer til et større firma.


TAGS
desktop
stationær
stationær computer
stationær pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S