Home » Styresystem » 5 ting du bør gøre inden du installerer Windows 11
5 ting du bør gøre inden du installerer Windows 11

5 ting du bør gøre inden du installerer Windows 11

Share

Før du kaster dig over Windows 11, kan du spare dig selv for en masse bøvl ved at være forberedt. Her fem trin, som er værd at gennemgå, og som forbereder dig på det nye …

Et nyt styresystem med alle dets muligheder og skinnende nye overflade skal du selvfølgelig have. Men før du installerer det nye Windows, bør du gøre lidt forberedelse. Se også, hvordan du ruller tilbage til Windows 10, hvis Windows 11 ikke falder i din smag, eller at Microsofts nye opgradering kører ustabilt.

1 Hent drivere og lav et ekstra lager i skyen

Som udgangspunkt bør enheder og eksternt udstyr, som virker med Windows 10, også virke med Windows 11. For mange brugere vil det nok være en lettelse, da Windows 10 efter nogle opdateringer har haft det svært med Bluetooth-forbindelser til udstyr som for eksempel eksterne tastaturer, højttalere og hovedtelefoner.

Vil du være helt sikker på, at filer ikke forsvinder, så tag en ekstra backup med Windows OneDrive.

Så virker dit udstyr nu, bør du ikke få overraskelser med Windows 11. Tjek på producentens hjemmeside, om der er registreret problemer med opgradering til Windows 11, og om der eventuelt er udviklet nye drivere og patches. Dette gælder også for programmer.

Se også:  Guide: Giv Windows 11-computeren en forårsrengøring

Er du usikker før installation af Windows 11, så tag ekstra backup i skyen med OneDrive. Log på https://www.office.com. Klik på firkanten med ni prikker og vælg ”OneDrive”. Klik på ”Upload”, og vælg enten at tage backup fra en mappe eller af filer. Du kan også oprette en ny mappe i OneDrive til formålet.

2 Spring køen over – få Windows 11 straks

Windows 11 blev officielt lanceret 5. oktober, men bliver lige som Windows 10 rullet ud over flere omgange. Nogle brugere får således mulighed for at hente Windows 11 via Windows Update på nuværende tidspunkt, mens andre, og det bliver nok de fleste, må vente til første halvdel af 2022. Du kan løbende tjekke, om Windows 11 ligger klar til download via Indstillinger > System > Windows Update.

Gennem tre kanaler udsender Microsoft nye ”builds” af Windows 11. Det er ikke slutbruger-versioner, men løbende forbedringer.

Kan du ikke vente, kan du samme sted via Update > Windows Insider Program tilmelde dig som tester og gennem en af Microsofts tre såkaldte kanaler modtage eksempel-builds. I bund og grund er det en foreløbig version af Windows 11, som kan være ustabil og skade dit system.

Se også:  Guide: Optimér din mus og dit tastatur i Windows 11

”Betakanal” er den mest stabile, og redaktionen på AOD har kørt med denne i snart en måned uden problemer. Hvis du er hardcore it-ekspert, kan du komme endnu længere frem i køen ved at tilmelde dig ”Dev-kanal” for developer, altså udvikler.

TAGS
styresystem
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S