Home » Hovedtelefoner og højttalere » 5 stærke tips før du køber bærbar højttaler
5 stærke tips før du køber bærbar højttaler

5 stærke tips før du køber bærbar højttaler

Share

Der er stor forskel på markedets bræbare højttalere, så gør dig disse overvejelser inden du køber …

1 Den rette størrelse

Jo større højttaler, jo større lyd. Det er en grundregel, der ofte  (men ikke altid) holder.

Er højttaleren primært til hjemmebrug, betyder et ekstra halvt kilo ikke det store, så her kan det være fornuftigt at bytte lidt mobilitet for ekstra basfylde, men er den primært tænkt til parken eller stranden, kan den ekstra vægt gøre forskellen mellem om du orker at tage den med eller ej.

2 Wi-Fi og smart Home

Muligheden for at koble højttaleren på hjemmets netværk kan være brugbar. Især hvis du i forvejen har et smart hjem med andre Wi-Fi-forbundne højttalere og enheder, der kan stemmestyres. Så kan højttaleren fungere som en digital assistent, hvorfra du kan stemmestyre hjemmet og som en del af et multirums-lydsystem, hvor den arbejder sammen med andre medieenheder og højttalere.

Bruger du slet ikke den slags, eller er dit formål med højttaleren at lytte til den uden for hjemmet, så lad være med at vælg en højttaler med Wi-Fi. Stemmestyring koster på batterilevetiden, og testen viser, at du får mere lydkvalitet for pengene, hvis du vælger en simpel Bluetooth-højttaler.

3 Hvor Sejlivet?

Skal højttaleren med til poolparty, på festival eller ud i vildmarken, skal den kunne holde til lidt af hvert.

Se også:  Streetz CM765 [TEST]: Lille lydgranat til billige penge

En IP-certificering viser, hvilke forhold den er testet til at kunne klare. Det første bogstav indikerer, hvor støvtæt den er, det andet hvor vandtæt den er.

En IP67-certificering betyder eksempelvis at højttaleren er beskyttet mod indtrængende støv og er vandtæt i en grad, hvor den kan ligge under en meter ferskvand i en halv time uden at tage skade.  En IPX4-certificering betyder, at den ikke er testet mod støv, men kan tåle vandpjask.

Er højttaleren blot til indendørs brug, til haven eller terrassen, behøver men ikke gå så højt op i disse certificeringer. Derfor ses de heller ikke så ofte i de større hjemmehøjttalere.

4 Gå ikke ned på strøm

Batterilevetiden er ikke afgørende, hvis du bruger højttaleren derhjemme, hvor den hver nat kan komme i en stikkontakt. Så klarer man sig typisk fint med 8-10 timers batterilevetid.

Det er en helt anden sag, hvis du skal på vildmarkstur eller festival. Så tæller enhver milli-ampere. Her kan det være værd at gå specifikt efter en simpel model med stort batteri.

Se også:  Harman Kardon Onyx Studio 7 [TEST]: En gumpetung basbombe

Jo færre smarte funktioner, jo længere holder batteriet typisk, og du kan måske endda redde lidt spilletid ved at tilkoble din afspiller analogt, i stedet for at bruge Bluetooth.

Det, der betyder mest for batteritiden, er dog lydstyrken, så hvis du fyrer maks op, skal du ikke regne med, at batteriet holder så længe, som producenten angiver.

Til de lange ture ud i det fri kan det være smart, hvis højttaleren er i stand til at dele ud af batteristrømmen, således at den kan tanke din smartphone op.

5 Tjek forbindelsen

Bluetooth er ikke bare Bluetooth. Det er en teknologi under løbende udvikling. Der kommer jævnligt nye versioner, som byder på forbedringer og nye funktioner.

For at få den bedste oplevelse er det derfor værd at holde øje med, hvilken version højttaleren har. Det kan blandt andet betyde noget for signalets rækkevidde mellem afspiller og højttaler og for, hvor mange enheder der kan være koblet på højttaleren samtidig. Den nyeste version hedder Bluetooth 5.2.


TAGS
bluetooth-højttaler
bærbar højttaler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S