Home » TV » 5 sikre tips før du køber nyt tv
5 sikre tips før du køber nyt tv

5 sikre tips før du køber nyt tv

Share

Vil du være sikker på at få et tv, der har hvad det kræver at nyde den nyeste underholdning, så læs med her hvor vi giver dig en lynguide

1 Vælg den rette skærmtype

Skærmteknologierne har deres styrker og svagheder. OLED har uforlignelig kontrast, dybt sortniveau og flot differentiering mellem lyse og mørke områder, men ofte begrænset lysstyrke. I en lys dagligstue kan det være svært at se, hvad der sker på skærmen, fordi indholdet vil drukne i genskin.

På det punkt er LED og QLED stærkere. Begge bygger på LCD-teknologi og har typisk højere lysstyrke og stærkere farver. QLED booster disse egenskaber med et lag kvantelysdioder, der filtrerer lyset.

Stortest af tv’er til under 10.000 kroner: Her får du enormt meget for pengene

Foruden høj lystyrke sikrer det en stærk, nuanceret farvegengivelse. QLED egner sig derfor godt til miljøer med stort lysindfald og kan være en ideel allround-løsning.

Se også:  Samsung præsenterer OLED-tv'er officielt – klar i Norden inden sommer
2 Hold øje med forbindelserne

Hvis du primært bruger tv’ets indbyggede system til at tilgå indhold, er forbindelserne ikke så vigtige. Det er de til gengæld, hvis du ønsker at tilkoble avanceret udstyr som spille-konsoller og nyere lydbarer.

For at du kan drage fuld nytte af den avancerede grafik i de nyeste Xbox- og PlayStation-konsoller kræver det, at tv’et har en HDMI 2.1 indgang, som tillader overførsel af 4K/120 Hz.

Hvis du vil have Dolby Atmos-lyd ud i en kompatibel lydbar, kræver det, at tv’et for det første understøtter formatet og for det andet har en HDMI-udgang med eARC, så du kan styre lyden med tv’ets fjernbetjening.

Se også:  Sony A80J [TEST]: Fint OLED med småknaster
3 Få biograflyden ind i stuen

Lyden i fladskærme er sjældent fantastisk. Det er svært at klemme ordentlige højttalere ind i enheder, der er så tynde. En ekstern lydbar kan give lydkvaliteten et enormt boost. Den fås i mange størrelser og prisklasser samt med mange forskellige teknologier til at optimere lyden.

Dolby Atmos er en udbredt standard til surround-simulation, så det kan være værd at gå efter en lydbar, der understøtter dette. Nogle tv-modeller har indbygget lydbar, så her er et tilkøb ikke nødvendigt.

TAGS
miniled
oled
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S