Home » Hardware » 5 gode tips før du køber spejlløst kamera
5 gode tips før du køber spejlløst kamera

5 gode tips før du køber spejlløst kamera

Share

Få ting i livet er simple. Dog finder der ikke meget, som er mere kringlet end kameraverdenen at finde rundt i. Her hjælper vi dig lidt på vej til at træffe det rette valg, når du køber spejlløst kamera

De spejlløse modeller er ved at overtage markedet fuldstændig, når det gælder kameraer med udskiftelige objektiver. Der er masser af spændende valgmuligheder, men få kameraer dækker alle behov lige godt. Her giver vi et par pejlemærker, som forhåbentligt kan lede dig på vej til det perfekte kamera til netop dit behov.

1 Stor Sensor eller høj hastighed?

Jo større sensor, jo mere dybde og dynamik kan du forvente at få i dine fotos. Full frame er den største sensorstørrelse inden for rimelig økonomisk rækkevidde, hvis man er en almindelig fotoentusiast. Det er her, du får den højeste billedkvalitet, så til portrætter, landskabsbilleder og lignende er formatet ideelt. Til gengæld skal du overveje en mindre sensor, hvis hastighed er en prioritet – eksempelvis hvis du filmer børn eller sport. Et godt kamera med crop-sensor kan nemlig skyde kontinuerlige serier af billeder hurtigere end et full frame-kamera er i stand til.

2 Kvalitet eller mobilitet?

Full frame-kameraer er ved at komme ned i en størrelse, der gør dem nogenlunde nemme at have med på farten. Med et godt objektiv hæftet på kommer de dog snildt op i en vægtklasse, der gør dem uegnede som rejsekameraer til en uforpligtende storbyferie. Her er det værd at ofre lidt billedkvalitet for at få mere mobilitet.

Spejlløse kameraer [STORTEST]: Fang sommerens magi i flotte fotos

Overvej et spejlløst crop-kamera eller et klassisk kompaktkamera, hvis det først og fremmest er et feriekamera, du søger. De fås i størrelser, der passer til en jakkelomme (og ofte til  priser, der er væsentlig mere spiselige end et godt full frame-kamera). Hvis det mere ferievenlige design betyder, at du i sidste ende får skudt nogle flere billeder, så skidt med om de sidste par pixelkorn sidder helt så godt i skabet som med et full frame-kamera.

3 Til vildmarken eller storbyen?

Skal du ud og skyde i vildmarken, kan det betale sig at gå efter et robust kamera beskyttet mod vand og støv.  Ofte vil det øge vægten og prisen lidt, så skal du ikke ud i den slags forhold, kan du spare lidt på begge konti ved at gå efter et mere skrabet design.

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S