Home » Internet » 5 gode råd til at undgå spam
5 gode råd til at undgå spam

5 gode råd til at undgå spam

Share

Alle hader de ligegyldige mails, der fylder ens indbakke op. BullGuard giver fem gode til at undgå de irriterende spam-mails

Hvert år i de sidste mange år har it-sikkerhedsfirmaer kunnet fortælle, at spam-mængden sætter nye rekorder. Vi kan dog selv gøre noget for at begrænse mængden af tilbud om penisforstørrende piller eller mails om en kæmpe arv fra en forsvunden og død onkel i Afrika. Her er fem solide råd fra BullGuard:

1. Oplys aldrig din e-mail-adresse i forummer, på blogs eller i chat, og tilmeld dig aldrig med dine primære e-mail-adresser. Hvis du skal ”blotte” dig online, så brug en speciel e-mail-adresse til sociale medier. Du kan også drille spammerne ved at undlade @ og skrive: ”dit navn” AT ”dit domæne” DOT ”DK/COM”. På den måde har spam-programmerne sværere ved at opdage din e-mail.

2. Gør din adresse så usynlig som mulig. Det kan måske lyde fjollet, især når du gerne vil videregive din adresse til andre. Det handler om, at det er de rigtige personer, der får din adresse, og ikke dem med ondsindede hensigter. Du kan eksempelvis tilføje ekstra bogstaver, når du bruger dit navn i din adresse: bbriann_hhansenn@… .

3. Svar aldrig på en spam-mail. Folk svarer faktisk på spam-mails. Det gør de enten i vrede, eller fordi de tror, at mailen er ægte. Hvis man gør noget af følgende, har man vist, at der er mennesker bag ens adresse: Køb aldrig et produkt eller en service fra en spam-mail. Svar aldrig, videresend aldrig, og klik aldrig på noget i en spam-mail. Hvis du gør, risikerer du at få installeret en virus eller få din kontaktliste tilføjet til en spam-liste.

4. Brug et omfattende spam-filter. Køb aldrig en sikkerhedspakke uden spam-filter. De mest kraftfulde spam-filtre benytter et avanceret Bayesian-filter til strategisk at identificere spam-baserede ord eller mønstre i mails.

Rapporter spam til din internet- eller mailudbyder. Hvis du modtager en e-mail fra en ven, men som faktisk er falsk, kan du klage til hans/hendes internet- og mailudbyder. Det gør du ved: abuse@(ISP’s navn).com, for eksempel: abuse@yahoo.com. For at finde ud af, hvilken isp du skal kontakte, kan du benytte SpamCop, der er et redskab, som analyserer spam-beskeder, og som sender klager på dine vegne.


TAGS
bullguard
Email
Guide
Spam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S