Test: 5 GHz Wi-Fi Connection Kit åbner motorvej

Test: 5 GHz Wi-Fi Connection Kit åbner motorvej

Share

Strong, som nogle måske vil kende fra tv-setup bokse, har som de første valgt at udbrede MESH-netværksteknologien til de private hjem. Et foretagende de ser ud til at få stor succes med

Strong har lige sendt to spændende netværksprodukter på markedet, et 1700 Mbit/s Connection Kit som vi kigger på her, og en 1600 Mbit/s Range Extender som vi kigger på i et kommende nummer.

Fælles for begge produkter er, at de baseres på brugen af MESH-netværksteknologi, det er en teknologi, der benyttes i professionelle omgivelser som lufthavne med mere.
Strong introducerer nu med deres 1700 Mbit/s Connection Kit et produkt, der understøtter MESH-teknologi til hjemmebrug. Hvad skulle fordelen så være, kunne man spørge? Svaret er ganske simplet et netværk med bedre dækning.

Som skabt til streaming
Strong 1700 Mbit/s Connection Kit består af to single band netværksenheder, der understøtter 802.11ac-standarden på 5 GHz frekvensbåndet. 802.11n understøttes naturligvis også.
Enhederne, der fra fabrikkens side er præ-parrede, har en teoretisk maksimal indbyrdes hastighed på 1700 Mbit/s, hvilket også indgår i navnet. Enhederne understøtter 4×4 MIMO-teknologi (multiple-input and multiple- output).

Se også:  Ny gratis service sammenkobler alle smarte enheder i hjemmet

Sættet består af to enheder, medfølgende strømadaptere og to styk ethernetkabler. Enhederne er foruden Wi-Fi udstyret med to 1 Gbit/s ethernetporte. Der er ligeledes WPS-knap for let tilkobling, og indikator LED’er for power og trådløs forbindelse.

Specifikationerne fejler bestemt ikke noget, 4K-streaming nævnes således også med vilje som en af anvendelsesmulighederne. 1700 Mbit/s Connection Kit’en har flere fordele. Men en af dem er den direkte trådløse forbindelse mellem de to enheder.

Man vil kunne forvente hastigheder, som man normalt ellers kun ser mellem to routere, hvoraf den ene er i bridge-tilstand. Vi har målt forbindelsen til 697 Mbit/s fra enheden tilsluttet routeren over en 5 GHz forbindelse til en bærbar tilsluttet den anden enhed via ethernetkabel. Og det var ikke en helt perfekt opsætning i luftlinje, hvilket viser, at det går virkeligt hurtigt.

Dette lille netværkskit bringer nye tider til de private hjem. De indledende erfaringer lover godt.

Dette lille netværkskit bringer nye tider til de private hjem. De indledende erfaringer lover godt.Let opsætning
Opsætningen er virkelig let, og som der står, tager den cirka 3 minutter. Man tilslutter den ene 1700 Mbit/ Connector til ens router via ethernetkablet, på den måde får man også adgang til 5 GHz Wi-Fi, hvis man ikke havde det før.

Se også:  Sådan får du hurtigere internet

Men husk routeren skal også helst have 1 Gbit/s porte, ellers udnyttes hastighedspotentialet ikke fuldt ud.
De anden enhed kan man tilslutte ved at trykke på WPS- knappen på begge enheder i få sekunder. Man kan også tilslutte enhed nummer to manuelt ved at besøge enhedens webbaserede brugergrænseflade.

Del denne