Home » Underholdning » 4DX: En forrygende rystetur i biografsædet
4DX: En forrygende rystetur i biografsædet

4DX: En forrygende rystetur i biografsædet

Share

Alt om DATA var blandt de første til at opleve den nye 4DX sal i Lyngby Biograf, som udover fremragende billede og lyd giver dig rystelser, vind, vand, duft og meget andet til filmen

Efterhånden som de fleste har storskærm og surround derhjemme, skal biografen kunne tilbyde noget mere for at lokke os ud af stuen. Det gør 4DX salen i Lyngby i den grad. Her får du ikke bare suveræn billedkvalitet (med 3D når filmene er filmet i det) og fuldt Dolby Atmos lydsystem. Salen er også blandt de to første i Dannark (den anden åbnede i Aarhus for kort tid siden), der kan give dig rystelser, vand, vind, regn, sne, røg, duft og lyseffekter. Alt om DATA tog til snigpremiere på salen i går eftermiddags, hvor vi fik lov at opleve den nye sal for fuld udblæsning med filmen Deadpool 2.

Et utal af effekter

Inden filmen fik vi en demonstration af de forskellige effekter, der udover de nævnte også inkluderer sæbebobler, som dog ikke var en del af Deadpool 2. Sæderne er delt op på rækker af fire, så de kan vippes frem, tilbage og til siderne i heftige vinkler. Der er kopholder i siden af sædet, som vi kender det, men dertil kommer også en skammel til fødderne og så er der en knap, så man kan vælge om man vil slå vandeffekterne fra (skal man videre i byen og ønsker at håret sidder ordentligt efter biografturen, kan det være en ide at gøre det).

Se også:  3D til kamp mod racisme og miljøsvineri - de stærkeste projekter kåret

Vand ryger op fra ryglænet af dit sædet, mens luft og duft kommer fra bagsiden af sædet foran dig. I siden af lærredet kommer røg og sne og fra væggene kommer lyseffekter og sæbebobler. 

Et lille klip fra den indledende 4DX-demofilm:

Virker godt – for det meste

Det er således sjældent, at du blot får lov at sidde helt stille, uden at der foregår noget omkring dig, især ved en film som Deadpool, hvor der er fuld knald på hele tiden. I slåskampe, biljagter og og actionscener bliver man slynget rundt i sæddet, så man føler at man er med i handlingen.

Eller det gør man i hvert fald i de tilfælde, hvor det lykkedes at få film og effekter til at spille sammen. For det er bare ikke altid handlingen på billedet kan omsættes til fysiske effekter på en meningsfuld måde. Er der tale om en biljagt, så fungerer det rigtig godt med rysten i sædet, hårde ryk ved opbremsninger og svajen til sidderne ved hurtige sving. I en slåskamp mellem to eller flere kan det være sværere at koble effekterne op på handlingen, for når flere personer flyver rundt på skærmen, bliver det mere diffust, hvem effekterne er knyttet til.

Se også:  Komplet guide: Hop ind i en verden af 3D
Den søde duft af krudtrøg 

Det er en sjov – og lidt makaber – gimmick, at du får sprøjtet vand i hovedet, når blodet springer ud af skudsåret på en bad guy. Det fungerer også glimrende, at klimaet ændrer sig en smule, og at der kommer vindpust, når man er ude i et vinterlandskab. Heldigvis er det dog aldrig så meget, så temperaturen bliver ubehageligt kold.

TAGS
3D
4DX
biograf

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S