Home » Samfund » 46 procent ser lyst på at afværge klimakrisen i deres livstid
46 procent ser lyst på at afværge klimakrisen i deres livstid

46 procent ser lyst på at afværge klimakrisen i deres livstid

Share

Trods nylige dystre meldinger fra FN’s klimapanel tror knap hver anden, at klimakrisen kan vendes i deres levetid, viser ny global undersøgelse fra teknologivirksomheden Epson

Historiens varmeste juli. Skovbrande i Europa, Nordamerika og Asien. Oversvømmelser i Kina, Colombia og Tyskland. Året har budt på en række foruroligende tegn på klimaforandringer, som FN’s klimapanel i august slog fast som værende menneskeskabte.

Visse forandringer kan ifølge klimapanelet tage tusinder år at vende. Alligevel er store dele af verdens befolkning overbevist om, at udviklingen kan vendes.

I en global undersøgelse iværksat af teknologivirksomheden Epson svarer 46 procent af de 15.264 respondenter, at de er enten optimistiske eller meget optimistiske om, at krisen kan afværges i deres levetid. Til sammenligning er 27 procent enten pessimistiske eller meget pessimistiske for, at det vil være tilfældet.

Se også:  Dansk startup vil sikre klimavenlig lagring i skyen ved at dele data op
Stemmer ikke med realiteterne

Optimismen baserer sig ifølge undersøgelsen på en tiltro til større samfundsfokus på klimaforandringer, at ny forskning og teknologi kan føre til bæredygtige løsninger, og at der er en stærk bevægelse mod vedvarende energi.

Men optimismen står ifølge direktør for bæredygtighed i Epson, Henning Ohlsson, ikke helt mål med realiteterne.

”I takt med at klimakrisen udfolder sig foran øjnene på os, vækker det bekymring, at mange mennesker ikke anerkender – eller sågar benægter – dens eksistens. Klimapanelets rapport bør være en øjenåbner for alle regeringer, virksomheder og individer og tilskynde os til at arbejde sammen, så det forestående COP26 leder til beslutninger og inspirerer os til at handle sådan, at vi kan imødekomme klimaforandringerne,” siger han.

Se også:  4 fantastiske gratis-programmer
Ambitioner trumfer handlinger

Mens langt størstedelen af de adspurgte i undersøgelsen anerkender klimaforandringerne som værende menneskeskabte, så kniber det med at ændre på vanerne – også selvom de har lysten til det.

65 procent af de adspurgte svarer eksempelvis, at de gerne vil eller planlægger at reducere private og forretningsrejser, men blot 40 procent har reelt gjort det. Samtidig er 68 procent enige i, at man bør bruge elbiler, mens blot 16 procent har taget springet.
Slutteligt mener 63 procent, at man bør lade være med at handle med virksomheder, som ikke agerer bæredygtigt, men kun 29 procent har reelt ændret deres shoppingvaner.


TAGS
klima

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S