4 i test – de bedste gratis Windows 10-apps

4 i test – de bedste gratis Windows 10-apps

Share

Her er fire af de allerbedste, gratis apps fra Microsoft Store

1 Adobe Photoshop Express

http://bit.ly/photxpress

Dette er en neddroslet version af Adobes førende fotoredigeringsværktøj. Appen fungerer særlig godt med en trykfølsom skærm, hvor du kan optimere dine fotos med blot nogle få klik og svirp på skærmen – og appen er fuldstændig gratis!

Der er et udvalg af ”looks”, du kan vælge imellem. De minder om Instagram-filtre, men der er flere valgmuligheder. For eksempel er der filtre til at udglatte hud (til portrætter), og et andet filter kan trække det blå og grønne frem i billedet. Du kan beskære, spejlvende, ændre eksponering og farver, tilføje vignetter, fjerne fejl og fjerne ”røde øjne”.

Se også:  Guide: Sikker sletning af data med Eraser

Ingen af funktionerne er gemt bag en betalingsmur, men du vil blive bedt om at oprette et Adobe ID, eller at logge ind med din Facebook- eller Google-konto.

Bedømmelse: 5/5 stjerner

2 VLC

www.microsoft.com/en-gb/p/vlc/9nblggh4vvnh

VLC er en gratis medieafspiller, som fungerer på enhver Windows-platform, herunder pc’er, mobile enheder, Xbox og HoloLens. Den kan også håndtere stort set alle eksisterende mediefiltyper, uden at du behøver at downloade ekstra plugins eller codec’er.

Når du starter VLC Medie Player første gang, vil den automatisk finde alle tilsluttede lagerenheder og tilbyde at bruge dem til enten at gemme dit mediebilbliotek eller kopiere herfra til Windows-enhedens eget interne lager.

Se også:  GIMP [TEST]: Det bedste gratis-alternativ

Herefter er appen meget nem at styre, og du kan endda låse knapperne, så du ikke ved en fejl kommer til at springe en scene over. VLC-versionen i Microsoft Store understøtter ikke dvd- og Blu-ray-afspilning – så skal du have fat i den komplette skrivebordsversion – men bortset fra det er Windows-appen noget nær ideel.

Bedømmelse: 4/5 stjerner

Del denne