Home » Gratis software » 4 gratis programmer [TEST]: Omdan tekst til tale
4 gratis programmer [TEST]: Omdan tekst til tale

4 gratis programmer [TEST]: Omdan tekst til tale

Share

Med disse gratis programmer kan du konvertere tekst og websider til lydfiler, dog kun på engelsk. Vi tester den sjove og praktiske software.

1 Balabolka

www.cross-plus-a.com/balabolka.htm

Du kan bruge Balabolkas gratis tekst til tale-software på to forskellige måder:

Enten kopierer og indsætter du tekst i programmet, eller du åbner en af de mange understøttede filer (herunder doc, pdf og html) direkte i programmet.

Med hensyn til output kan du vælge Microsoft-API’en SAPI4 med otte stemmer, SAPI5 med to stemmer eller Microsoft Speech.
Balabolka kan også gemme for-tællinger som lydfiler i en række forskellige formater, herunder mp3 og wav.

Ved længere dokumenter kan du oprette bogmærker for at gøre det nemt at hoppe tilbage til bestemte steder. Dertil kommer fremragende værktøjer til at hjælpe dig med at tilpasse udtalen af ordene.

Det er et fint stykke software, der kan omdanne tekst til lyd på mange sprog. Desværre er dansk endnu ikke understøttet.

Balabolka
5

Summary

TESTVINDER

2 Natural Reader

www.naturalreaders.com/online

Denne gratis software kan bruges på en række forskellige måder.
Den første mulighed er at lægge dokumenter ind i programmets bibliotek og få teksten læst højt herfra.

Det er en god måde at håndtere flere filer på, og antallet af under-
støttede filer i programmet er imponerende – herunder e-bogs-formater.

Se også:  Få et gratis klaver til computeren

Der er også en OCR-funktion, så du kan uploade et foto eller scanne en tekst og få den læst højt. Du ser denne funktion som en flydende værktøjslinje. Her kan du også markere tekst i alle applikationer og bruge værktøjslinjen til at styre starten og andet. Det betyder, at du nemt kan bruge funktionen i din browser eller dit tekstprogram.

Der er også en indbygget browser, så du kan konvertere webindhold til tale – samt en Chrome-udvidelse. OCR, mp3-konvertering og ubegrænset brug af høj lydkvalitet findes kun i betalingsversionen. Og alt fungerer kun på engelsk.

Natural Reader
4.5
3 Panopreter Basic

www.panopreter.com/en/products/pb/index.php

Som navnet antyder, leverer Panopreter Basic gratis tekst til tale-konvertering uden de store dikkedarer. Programmet håndterer alle former for tekstfiler, websider og Microsoft Word-dokumenter og eksporterer lydresultatet som både wav- og mp3-filer.

Standardindstillingen fungerer godt ved hurtige opgaver, men brug lidt tid på at udforske Panopreter Basics menu. Her er mulighed for at skifte sprog (herunder norsk og svensk, men ikke dansk), at vælge placering for lydfilerne og vælge egne brugerfladefarver. Softwaren kan endda spille et musikstykke, når den er færdig med læsningen – sjov ting, andre programmer ikke har.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu

Betalingsversionen tilbyder en række andre funktioner, herunder værktøjslinjer til Microsoft Word og Internet Explorer, muligheden for at fremhæve de dele af en tekst, som aflæses, og ekstra stemmer.

Panopreter Basic
4
4 WordTalk

www.wordtalk.org.uk/home

Wordtalk er udviklet af universitetet i Edinburgh og er en udvidelse til Word, som gør det muligt at tilpasse tekst til tale i Microsofts program. Udvidelsen fungerer med alle versioner af Word og er en værktøjslinje eller et bånd afhængigt af, hvilken version man benytter.

Værktøjslinjen er ikke særlig køn. Den ligner noget, et barn kunne have lavet. Det er heller ikke helt klart, hvad de forskellige knappers funktion er (der medfølger heldigvis en hjælpefil).

Det er også en ret basal udvidelse, men den understøtter dog SAPI4- og SAPI5-stemmer, og de kan justeres efter ønske. Muligheden for at få læst enkelte ord, sætninger og afsnit er en ret fin detalje.

Du kan også gemme fortællinger til senere. Udvidelsen kan desværre ikke dansk.

WordTalk
3.5


TAGS
gratis software
konvertering
Konverteringsprogram

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S