Home » Erhverv » 3D spil giver bedre sikkerhed på byggepladsen
3D spil giver bedre sikkerhed på byggepladsen

3D spil giver bedre sikkerhed på byggepladsen

Share

Som det første danske byggeprojekt benytter det nye supersygehus i Gødstrup en virtuel 3D-udgave af byggepladsen som sikkerhedsintroduktion til de 5000 medarbejdere, der skal have adgang til byggepladsen i anlægsperioden frem til 2019.

”Det webbaserede, interaktive 3D-spil fører medarbejderne gennem en række sikkerhedsøvelser på den virtuelle byggeplads. Spillet engagerer medarbejderne i sikkerhedsintroduktionen og lærer dem at handle og tage ansvar for egen sikkerhed. Det forbedrer deres evne til at se ulykken, før den sker ude på selve byggepladsen”, siger Åge Staghøj fra Rambøll, der er arbejdsmiljøchef på DNV-Gødstrup og har udviklet den interaktive 3D- platform. De første 1000 medarbejdere, der skal have adgang til byggepladsen, har netop bestået bygherrens obligatoriske sikkerhedsintroduktion, og metoden virker.

Se også:  Nu er der spil på Netflix: Gratis for alle abonnenter

Ser ulykken før den sker
”Det gør den, fordi medarbejderne via det interaktive spil får handlingskompetencer og derfor selv tager ansvar for at se ulykkerne, før de sker. Desuden er sikkerhedsintroduktionen meget intens. Hvor man traditionelt vil holde stormøder med 20-50 personer af gangen, er det her kun en lille flok, der gennemgår sikkerhedsintroduktionen ad gangen, samtidig med at de møder arbejdsmiljøkoordinatoren, der håndterer arbejdsmiljøet ude på byggepladsen”, siger projektchef Michael Hyllegaard og føjer til, at man ligger under halvdelen af branchens gennemsnitlige ulykkesfrekvens.

Spillet har også potentiale til at skabe sikkerhed og tryghed hos beboerne i almene boligforeninger. Nordsjællands Boligforening er i gang med en totalrenovering af 400 lejligheder i Hillerød over de næste 30 måneder, hvor beboerne skal genhuses i noget af perioden. Her bruges det samme interaktive 3D-spil dels til at ”opdrage” håndværkerne til at opføre sig ordenligt, når de færdes i beboernes lejligheder.

Se også:  24 timers nedetid er ødelæggende – mener de fleste virksomheder


TAGS
3D
3D-spil
sikkerhed
Spil

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S