Home » Betalingssoftware » 3 nemme tricks som gør Windows 7 endnu bedre
3 nemme tricks som gør Windows 7 endnu bedre

3 nemme tricks som gør Windows 7 endnu bedre

Share

Windows 7 er godt, men kan gøres bedre endnu. Her får du tre gode tips

Windows 7 er et hit hos brugerne såvel som kritikerne, og Apple kan godt begynde at kigge sig nervøst over skuldrene af frygt for at deres Mac OS bliver overhalet som det mest populære styresystem.

Som med så mange andre ting i verden, er der dog altid noget, der kan gøres bedre. Her får du tre nemme tricks til at få lidt ekstra ud af Windows 7:

1. GodMode:

Denne “hemmelige” feature giver dig en nemmere – eller i hvert fald alternativ – måde at finde rundt i kontrolpanalet, som i sin almindelige tilstand kan være lidt forvirrende. Du får adgang til funktionen ved at oprette en mappe på skrivebordet, som du kalder: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}.

Egentligt behøver du ikke kalde den ”GodMode.” Funktionen har fået dette tilnavn, og derfor kalder de fleste den det, men du kan faktisk kalde den hvad du vil, blot du husker at sætte punktum efter navnet og husker endekoden.

Når mappen er oprettet, skulle den meget gerne få samme ikon som kontrolpanelet. Klikker du ind på den, får du nu en ny reorganiseret, opgave-baseret visning af kontrolpanelet med en liste på 270 opgaver du kan udføre.

Se også:  Windows 7 vil ikke gå væk - heller ikke i Danmark

Funktionen påvirker ikke det almindelige kontrolpanel. Det ser stadig ud på samme måde, når du åbner det. Tricket virker i øvrigt også på Windows Vista 32-bit men kan forårsage nedbrud i 64-bit versionen.

2. Internationale baggrundsbilleder:

Windows 7 kommer med mange flotte – samt en del underlige – baggrundsbilleder til din desktop. For at se standardtemaerne højreklikker du på desktoppen, vælger Personlige indstillinger, og klikker på Skrivebordsbaggrunde.

Der findes dog adskillige andre temaer, som du ikke finder i denne menu. Dem får du adgang til ved at klikke Start, dernæst Computer og så dobbeltklikke på C:-ikonet. Gå ind i Windows-folderen, og derefter ind i winsxs. I denne folder taster du dette i søgefelet: *.theme

Søgeresultaterne vil inkludere temaer fra andre regioner, kendetegnet ved et akronym på to bogstaver – eksempelvis AU.theme (Australia), CA.theme (Canada), GB.theme (Great Britain) and ZA.theme (South Africa). Dobbeltklik på dem og temaet vil blive overført til desktoppen. Når du én gang har anvendt temaet, husker Windows 7 det, og du kan få adgang til det direkte fra Personlige indstillinger lige som resten af temaerne.

Se også:  Windows 7 vil ikke gå væk - heller ikke i Danmark

3. Aero bund til top

Du har sikkert allerede stiftet bekendtskab med Aero Snap, som tilpasser eller udvider vinduerne, når du trækker ud i siden, op i toppen eller ned i bunden. Der findes dog flere Aero tricks:

Har du et vindue, som du vil udvide fra bunden til toppen af skærmen men ikke vil have fuld størrelse i siderne, tager du fat i den nederste kant af vinduet og trækker hele vejen ned. Nu udvider vinduet sig øjeblikket til toppen af skærmen. Det samme gælder den anden vej rundt, hvis du trækker op i den øverste kant.

Vi vender jævnligt tilbage med flere Windows 7 tricks. Har du selv nogle tips til styresystemet, som du vil dele med os, skal du være hjerteligt velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet herunder.


TAGS
Guide
Tips og trick
Windows 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S