Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

eSportligaen og YouSee vil gøre eSporten folkelig

Danmarks officielle eSportliga og Danmarks største tv- og bredbåndsudbyder kan i dag offentliggøre en historisk seksårig partnerskabsaftale, som skal accelerere udbredelsen af eSporten i Danmark. Målet er, at 50.000 danskere skal konkurrere i eSportligaen i 2020.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du er en af de 500.000 danskere, som jævnligt spiller computer, eller en af de stadig flere som dyrker eSport i forening, klub, skole eller på arbejdspladsen, er der gode tider på vej. Danmarks officielle eSportliga, eSportligaen, og YouSee har indgået en omfattende og unik partnerskabsaftale, som fremover vil gøre det langt lettere for helt almindelige danskere at dyrke og følge eSport.

Målet med samarbejdet er, at 50.000 danskere skal konkurrere i eSportligaen i 2020. Aftalen mellem eSportligaen og YouSee vil blandt meget andet understøtte det igangværende arbejde med at få eSporten anerkendt som sportsgren og sikre, at interesserede danskere om kort tid også vil kunne se eSport-kampe og følge deres favorithold på YouSee’s tv-kanaler.

”Vi er utrolig stolte og glade over den aftale, som vi har indgået med YouSee. Aftalen giver os blandt andet mulighed for at gøre eSportligaen til en del af YouSee’s mange digitale platforme og tilfører derudover betydelige ressourcer til driften af ligaen. Med YouSee vil vi bedre kunne udbrede organiseret eSport til mange flere danskere og gøre eSportligaen i stand til at blive samlingsstedet for alle dem, der aktivt spiller computer. eSporten bliver en af fremtidens førende sportsgrene, og med samarbejdet med YouSee har eSportligaen forudsætningerne for at blive det helt naturlige omdrejningspunkt,” siger Jens Christian Ringdal, ligaansvarlig for eSportligaen.

Hos YouSee er man også begejstrede for det langsigtede samarbejde med eSportligaen.”Vi vil gerne være med til at udbrede eSporten og give de danskere, der på nuværende tidspunkt dyrker sporten, samme muligheder som alle andre sportsudøvere. Jeg forestiller mig, at eSport kan blive lige så folkelig som fodbold og håndbold, og det er den rejse, vi er vildt begejstrede for nu at påbegynde i samarbejde med eSportligaen. Danmark er et foreningsland, og sammen med eSportsligaen vil vi gerne flytte eSporten fra værelset hjemme i privaten til foreningen og sikre gode spiloplevelser i organiserede fællesskaber og sammen med andre, ligesom vi kender fra andre sportsgrene,” siger Carsten Elmose, marketingdirektør i YouSee.Drømmen er, at eSport bliver en olympisk disciplin, og at Danmark får medaljer med hjem fra OL i 2024.

”Det vi alle sammen håber på er, at Danmark kan blive olympiske deltagere i Paris i 2024, og at de bedste danske eSport-udøvere kan tage medaljer med hjem. Forudsætningen for al elitesport er en velfungerende og velorganiseret sportsgren, der kan udklække talenterne, og det er den rolle, vi gerne vil påtage os sammen med eSportligaen,” fortsætter Carsten Elmose.eSport er en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark.

Mere end 500.000 danskere spiller regelmæssigt computer, og stadig flere går i dag også skridtet videre og dyrker organiseret eSport. I YouSee eSportligaen konkurrerer udøverne i Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends på PC samt FIFA på konsol. Ligaen kårer til maj Danmarksmesteren i eSport, som får mulighed for at repræsentere Danmark ved VM i eSport, som i 2018 foregår i Taiwan.Om eSportligaeneSportligaen er Danmarks officielle eSport-liga, hvor danskerne kan konkurrere i eSport med og mod hinanden, og som hvert år kårer den officielle Danmarksmester i eSport.

Bag den nye eSport-liga står Danmarks officielle eSport-forbund, eSport Danmark, i samarbejde med DGI, Dansk Firmaidrætsforbund og Ungdomsringen. eSportligaen drives af en almennyttig forening, hvis overskud går tilbage til eSporten. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere