Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Roccat Leadr: Trådløs gaming-mus går efter guldet

Roccat Leadr er en trådløs gamingmus, der sigter mod stjernerne, den er velbygget, og den bugner med features.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det helt store salgsargument er dog, at musen ifølge Roccat føles som en kablet mus, selv når man ikke benytter den optionale ledning. Leadr er beregnet til højrehåndende, det er en temmelig stor mus, der især har noget fylde i bredden. Musen anbefales til fps- og mmo-spil, og den er udover at være trådløs kendetegnet ved at have intet mindre end 14 programmerbare knapper.

Leadr passede perfekt til undertegnedes hænder, og er man til palm-grebet, er det helt perfekt. Har man mindre hænder og foretrækker claw-grebet, er det knap så oplagt en mus for en. Et meget iøjnefaldende islæt ved Leadr er den medfølgende opladerstation, hvorpå Leadr kan ophænges vertikalt. Den fungerer også som trådløs modtager.

Den er temmelig stor, men hvis man kan anbringe den i baggrunden, er fronten egentlig ret elegant, her er der også indikator på opladning. Leadr anvender 2,4 GHz trådløs teknologi, den er også udstyret med Roccats egne Owl-Eye optiske sensor, der skulle være ekstrem præcis, og som har en opløsning, der går fra 100 dpi til 12.000 dpi.

De mange knapper giver brugeren et utal af muligheder, som tilmed kan øges ved at anvende Roccat Easy-Shift-knappen, der betyder, at en knap kan rumme to forskellige funktioner. Det kræver noget af brugeren at vænne sig til alle de forskellige knapper, og nogle vil sikker synes, at det er for meget.

Men man lærer også at sætte pris på de mange handlinger, man kan udføre. Swarm-softwaren åbner op for de mange muligheder, som musen byder på, inklusive styring af RGB-belysningen og meget mere. Softwaren har også udviklet sig og er kun blevet bedre. Vi har gemt det allervigtigste til sidst, hvorledes musen føles i brug.

Vi oplever, at den reagerer i det mindste meget tæt på, hvorledes en god kablet mus ville gøre. Der er fuld kontrol, hurtig reaktion og hvis der er forsinkelse indbygget, er den nærmest ikke registrerbar. En af de bedste trådløse mus på markedet, med en pris der matcher. Det skal også siges, at de 20 timer, Roccat påstår batteriet kan holde, ser ud til at holde.