Home » Sikkerhed » De skjulte trusler er de værste
De skjulte trusler er de værste

De skjulte trusler er de værste

Share

En af de største trusler for virksomheder er Advanced Persistent Threats, der kan gemme sig i it-infrastrukturen og gøre ubodelig skade – helt uden at blive opdaget. Bitdefender Hypervisor Introspection er verdens første teknologi, der på hukommelsesniveau kan afsløre dem

Der findes to former for it-trusler – dem virksomhederne opdager, og dem virksomhederne på trods af alskens sikkerhedsløsninger og sikkerhedsrutiner ikke opdager.

De kan ligge og rumle rundt nede i maven på it-infrastrukturen og over tid gøre ubodelig skade. De it-kriminelle bliver nemlig stadig mere professionelle, og metoderne til at snige sig ind i virksomhedernes systemer uden, at nogen opdager noget, er særdeles snedige.

Derfor har Bitdefender store forventninger til en ny sikkerhedsløsning, der blev præsenteret på InfoSecurity-messen i København og officielt lanceret i slutningen af maj.

Se også:  Nyt headset har kryptering på militært niveau – så kan hackerne ikke lytte med

Den er udviklet i samarbejde med Citrix samt Intel og gør det muligt at opdage trusler, der prøver at få adgang til servernes hukommelsesmoduler. Grundtanken er, at hvis en fremmed proces forsøger at snige sig ind på denne måde, er der givetvis tale om et fjendtligt angreb, som derefter skal identificeres og standses.

Arbejder i hukommelsen

Det er den korte og meget forenklede forklaring på Hypervisor Introspection, som den nye løsning er blevet døbt. Bitdefender er den første leverandør på sikkerhedsmarkedet med en løsning af denne type, og ifølge den nordiske direktør, Fredrik Jubran, er der da også nogle kunder, der mener, teknologien bag Hypervisor Introspection lyder for god til at være sand – men ikke desto mindre virker den.

Se også:  De cyberkriminelle udnytter ferietiden – virksomhederne må hæve paraderne

Der findes naturligvis løsninger fra andre leverandører, der er i stand til at identificere det, man i dag kalder for Advanced Persistent Threats – altså sikkerhedstrusler, der kan gemme sig i det skjulte over en længere tidsperiode, men Hypervisor Introspection er den eneste teknologi, der fysisk kan gøre det på hypervisorniveau, hvilket blandt andet skyldes samarbejdet med især Intel. Ingen andre løsninger har altså på den måde adgang til hypervisor på serveren.

TAGS
it-trusler
problemløsninger
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S