7 stærke råd før du køber tablet

7 stærke råd før du køber tablet

Share

På butikshylden ser de mange forskellige tablets ret ens ud, men i praksis er der store forskelle. Følg vores gode råd, og kom hjem med den rigtige model

1 Styresystemet handler også om pris

En tablet var engang en iPad. I dag er der andre tablets at vælge imellem. Langt de fleste alternativer er Android-baserede, mens deciderede Windows-tablets er blevet en sjælden vare.

IPad’ens iOS-system er særdeles brugervenligt, men app-markedet for Android-tablets er ligeså vildtvoksende, og en sådan tablet er ofte et billigere alternativ med stort set samme funktionalitet. Nogle producenter af Android-tablets lægger et ekstra, tykt ”lag” af apps og funktionalitet oven på Android.

Læs også: Stortest af tablets: Mere power og bedre lyd

Det giver sjældent det helt store plus og kan i nogle tilfælde ligefrem gøre tabletten langsommere og mere uoverskuelig.

2 Høj opløsning god til film

De fleste 10”-tablets har en skærmopløsning mellem 1920 x 1080 og 2560 x 1600 pixel. En højere opløsning giver ikke altid mindre ikoner, som du kan opleve det på en bærbar computer, men altid et langt mere detaljeret billede, hvilket du især har glæde af, når du ser film eller redigerer billeder. Højere opløsning er dog ingen garanti for flotte farver og andre billedkvaliteter. Her er prisen en bedre indikator.

Se også:  Apple iPad (6th gen) [TEST]: iPad uden overraskelser
3 Vælg tilstrækkelig hukommelse

Du kan i mange tablets udvide hukommelsen med et SD-kort eller lignende. Men det er ikke alle typer data, der kan lagres her, så det er vigtigt at købe en tablet, som har den kapacitet, du har behov for. De fleste af os vil kunne klare sig med 32 GB hukommelse, men 64 GB er at foretrække. Endnu højere kapacitet er dyrt.

Del denne