Home » Erhverv » Du bliver aflyttet – lige nu…!
Du bliver aflyttet  – lige nu…!

Du bliver aflyttet – lige nu…!

Share

De fleste ledere er klar over vigtigheden af at beskytte personfølsomme og forretningskritiske data bedst muligt mod hacking. Men samtidig tænker de ikke nødvendigvis over, at de kan afsløre selv tophemmelige planer eller beslutninger over smartphonen. Det sætter de cyberkriminelle stor pris på – de aflytter nemlig dagligt i tusindvis af telefonsamtaler.

David Simonsen fra firmaet Dencrypt lægger ikke fingrene imellem. Han siger, at når det gælder sikkerheden i vores mobile kommunikation via smartphones er den stort set ikke eksisterende i vores bevidsthed. Nu vil den årvågne læser måske fristes til at sige, at direktøren for det danske sikkerhedsfirma skal komme med den slags udtalelser, fordi Dencrypt netop udvikler og markedsfører krypteringsløsninger.

Men han er ikke alene om den holdning. Da han for nylig var gæstetaler på konferencen Copenhagen Future Crypto, pegede daværende afdelingschef i Center for Cyber Security Thomas Kristmar ligeledes på de sikkerhedsrisici, erhvervslivet møder netop nu. Center for Cyber Security hører under Forsvarets Efterretningstjeneste, og ifølge den seneste risikovurdering fra FE er der netop nu en meget høj cybertrussel mod Danmark i form af cyberspionage. Blandt andet i form af aflytning af vores mobil-telefoner.

Pærenemt at lytte med på linjen

Nu vil det naturligvis være en overdrivelse at skrive, at danske erhvervsledere er helt blanke, når det gælder bevidstheden om de lurende farer, men fokus ligger ofte på virksomhedens egentlige it-installation, hvor følsomme data f.eks. kan beskyttes bag en solid firewall. Virksomhedens medarbejdere – ledelsen inklusive – færdes imidlertid også ude i den virkelige verden, hvor det bliver stadigt lettere enkelt for uvedkommende bogstavelig talt at lytte med på linjen.

Se også:  Lenovo ThinkSmart Hub 500 [TEST]: Effektive video­møder uden stress og besvær

Mulighederne for at koble sig ind på en linje med et digitalt krokodillenæb er mange, og man behøver faktisk blot følge med i den daglige nyhedsstrøm for at finde ud af, at det ikke er nørder med cola og chips i mundvigene, der hacker kommunikationen, fordi de synes, det er sjovt.

I dag er det også fremmede magter og efterretningstjenester, der står bag. Jævnligt hører vi undskyldninger fra statsledere, der forsikrer, at det var en fejl, og at det bestemt ikke vil ske igen. I hvert fald ikke før næste gang.

Topchefer aflyttes hver eneste dag

”Når jeg siger, at vi i Danmark har alt for lidt fokus på kommunikation via smartphonen, hænger det blandt andet sammen med reaktionen fra Christiansborg, da aflytningsskandalen mellem USA og Tyskland var på avisernes forside.

Når danske politikere bliver spurgt om risikoen for aflytning af danske interesser, og blot svarer, at man ikke har anledning til at tro, den slags sker i Danmark, er det en udtalelse, der er svær at tage alvorligt”, siger David Simonsen.

Den manglende bevidsthed og det manglende fokus på aflytning af vores samtaler hænger måske sammen med, at vi endnu ikke – så vidt vi ved – har stået ansigt til ansigt med en større aflytningsskandale i Danmark.

Se også:  BenQ LK970 [TEST]: Evighedsmaskinen

Men at danske topchefer og virksomhedsledere rent faktisk aflyttes dagligt, er han ikke i tvivl om. Det vil ganske enkelt være naivt at tro andet, mener David Simonsen, for hvem krypteringsteknologi og sikker kommunikation er blevet både en erhvervsmæssig og privat kæphest.

Topekspertise i huset

Som firma er Dencrypt blot tre år gammelt og er udsprunget af Danmarks Tekniske Universitet. Medejer er professor Lars Ramkilde Knudsen, der er en af verdens førende eksperter inden for kryptering, og som sammen med DTU har udtaget verdenspatent på Dynamisk Kryptering. I forhold til eksisterende løsninger øger denne teknologi sikkerhedsniveauet markant.

Helt enkelt forklaret fungerer teknologien på den måde, at den er bygget op over en AES-kerne (Advanced Encryption Standard) med et ydre lag af dynamisk kryptering, hvor selve algoritmen skiftes fra opkald til opkald. For at kunne beskytte sin samtale mod aflytning, kræves det, at begge telefoner benytter teknologien fra Dencrypt, der har eneret på at benytte patentet.

Med denne ekspertise i huset kan Dencrypt desuden så at sige tilbyde større kunder et specialdesignet krypteringssystem, der er designet til at opfylde helt specifikke krypteringskrav.  

TAGS
erhverv
overvågning
Overvågningssamfundet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S