Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Panasonic PT-VZ570: Transportable Business-projektor

 .

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Panasonic PT-VZ570 er en mobil business-projektor, der er beregnet til brug i små til mellemstore undervisningslokaler eller i møderum. Det er ikke den mest kompakte mobile projektor, men den vejer ikke så meget, som man skulle tro. Så den kan trods alt flyttes rundt uden det store besvær, hvis det er behovet

Placeringsmæssigt er denne LCD-projektor ikke beregnet til at blive placeret for tæt på lærredet eller whiteboard eller, hvad den er tænkt at blive brugt på.

Ser man bort fra det, så er projektoren meget let at sætte op, den har 1,6x zoom og vertikal lens shift integeret, hvilket letter arbejdet en del.

PT-VZ570 udstråler soliditet og således performer den også, det er en LCD-projektor. Den er virkelig lysstærk, selv af en erhvervsprojektor at være, her behøver man ikke bekymre sig om, at der eventuelt skulle komme lidt indfaldende lys fra vinduer.

Den arbejder også med WUXGA-opløsning, hvilket gør den i stand til at vise originalt full HD-indhold rigtigt, hvis ønsket. Her vælger man blot 16:9-indholdsvisning i stedet for den standardmæssige 16:10-visning.

Som man vil lægge mærke til, er kontrastniveauet ikke så højt som på Home Cinema eller gamingprojektorerne. Det skyldes, at under de lysere forhold denne projektor vil blive brugt under, vil kontrasterne alligevel til en vis grad udviskes.

I den kontekst er konstrastniveauet alligevel faktisk ret højt, under de rette omstændigheder kan projektoren godt håndtere kontrastrigt indhold.

PT-VZ570 er en imponerende projektor. Man kan første gang knap nok tro sine egne øjne, når man ser, hvor knivskarpt alting står.

Der medfølger en fjernbetjening, der reagerer prompte på input. Projektoren larmer noget, når den ikke er i eco mode, der er også indbygget højttaler.