Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Optoma HD27: Blæs spillet op i storformat

Der er mange gamingskærme på markedet, og de går helt op til kæmpeskærme, der koster over 10.000 kroner. Men hvad med at blæse spillet op på væggen for en ny totaloplevelse?.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er faktisk noget af en oplevelse at se, hvorledes ens computerspil folder sig ud på det store lærred. Et spil som Civilization gør sig eksempelvis ret godt, når det kommer op på væggen.

Vi har som en del af testen også set film på gamingprojektorerne, så stor kompetenceforskel er der heller ikke mellem de forskellige segmenter.Bedømmelsen af projektorerne baserer dog overordnet på, hvorledes projektorerne udfylder den rolle, som de er tiltænkt at skulle udfylde. Hvad skal man så lægge vægt på, når man skal købe en gamingprojektor? Interessant nok så er de tre gamingprojektorer ret så kompakte, og de er med andre ord egnede til at tage med sig rundt, som man ville tage sin skærm med til en stationær computer.

Ud over det, så er et højt kontrastniveau lige så vigtigt for gamingprojektorer, som det er for Home Cinema-projektorer.
I forbindelse med gaming kan Input lag potentielt være et issue, så vær opmærksom på det. 

Optoma HD27

Optoma HD27 er en lille letvægter af en projektor, der for et fornuftigt beløb giver adgang til projektion af gaming og film.
Alligevel kan man også her ved køb af Optomas WHD200-løsning streame film til projektoren via trådløs HDMI, hvis ønsket. Projektoren har også nogle ganske fine specifikationer på papiret, til gengæld er den ikke udstyret med et hav af tilslutningsmuligheder.

I praksis må man dog sige, at denne projektor, der anvender en single chip DLP-løsning, har et stykke vej op til de to andre gamingprojektorer, når man ser på den samlede pakke.Det er en projektor, der skal placeres lidt væk fra lærredet for, at man kan opnå det ønskede billede. I brug kan den være ret så støjende, med mindre man sætter den i eco mode.

Den indbyggede højttaler på 10 watt er heller ikke testens mest imponerende. Her vil en tilslutning til eksterne højttalere være på sin plads. Med projektoren følger en ganske glimrende dogbone udformet fjernbetjening med lys i tasterne.

3D kan projektoren klare, men det har vi ikke eksperimenteret med. Billedkvaliteten er prisen taget i betragtning rigtig god. Den har faktisk ret flotte og levende farver, de sorte nuancer er også gode omend, de måske kunne have været lidt bedre.

Men som sagt er den ikke så langt fra, når det kommer til billedkvalitet. Projektoren har et udmærket menusystem, der dog ikke er helt så omfattende.
Projektoren har zoom, det er dog ikke den letteste at opsætte.