Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Acer Switch Alpha 12: Stærkt alternativ til Surface

Acer Switch Alpha 12 er et gennemført og velskabt alternativ til Surface Pro med en væsentligt mere overkommelig pris.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Surface Pro er blevet et hit, og det er forståeligt nok, for det er glimrende 2-i-1-maskiner, der fungerer godt både som bærbar og tablet. Men de er hundedyre. Med Swift Alpha 12 har Acer skabt et stærkt alternativ til billigere penge.

Intet nyt under solen

Præcis som Surface Pro er der tale om en 12” Windows-tablet med QHD-skærm, indbygget stander til at stille den oprejst samt tilhørende følgende pen, mulighed for tastatur og Intel Core-processorer til at drive maskineriet. Der er således ikke tænkt nye tanker med Swift Alpha 12, omend standeren på bagsiden har lidt anderledes design, til gengæld er der heller ikke sat en finger forkert.

Høj kvalitet

Swift Alpha 12 er en anelse tungere end Surface Pro, men en virkelig velkonstrueret maskine, der takket være stærkt aluminiumsdesign klarer livet på farten uden problemer.

Tastaturet klikker sig nemt på, er behageligt at skrive på og beskytter skærmen godt. Den medfølgende pen er der heller ikke noget at sætte på, selvom den ikke er helt så tæt integreret i oplevelsen som på Surface.

To USB Type-C-porte er hvad du får af tilkoblingsmuligheder, men det rækker nu også ret langt, og dertil er der også en kortlæser til microSD-kort.

Kræfter til det meste

Skærmen står rigtig flot og skarpt med gode, stærke farver. Den er en fornøjelse at se på, hvad enten du ser film eller arbejder. Maskinen fås i forskellige konfigurationer. Vi testede den stærkeste, og her er absolut ingen mangel på kræfter. Du skal have gang i seriøs videoredigering eller tunge spil for at mærke nogen form for vaklen.

En særlig form for vandkøling sikrer, at maskinen er stort set lydløs uanset, hvor meget du presser den, men den kan dog godt blive lidt varm.
Batterilevetiden er også fin. Du klarer dig snildt gennem en arbejdsdag, inden maskinen skal oplades.

Alsidigt arbejdsredskab

Swift Alpha 12 er ikke bedre end Surface Pro, men den er nogenlunde lige så god. Og det til en pris, der er betydeligt lavere. Hos Acer skal du endda heller ikke bruge ekstra penge på tastaturet, for det er inkluderet i stort set alle tilgængelige versioner.

Det er derfor svært at se, hvorfor man ikke skulle vælge denne maskine, hvis man søger et alsidigt arbejdsredskab, der er nemt at have med på farten. 