Grammofonernes Stradivarius bygges i Danmark

Grammofonernes Stradivarius bygges i Danmark

Share

Denne pladespiller er et mekanisk vidunder – en af de allerbedste i verden. Og så bliver den faktisk bygget i en baggård på Frederiksberg i København.

Pladespilleren er tilbage for fuld musik, og det er ikke kun de helt billige af slagsen. Grammofoner til flere hundrede tusinde kroner går på verdensplan som varmt brød med hovedrige hi-fi-nørder som publikum. En af verdens bedste pladespillere hedder Omegapoint 5 og bliver faktisk bygget i beskedne lokaler i en baggård på Frederiksberg i København.

Formler og principper er udviklet af pladespillerguruen Tom Fletcher. Og når han tegner, så er produktet at sammenligne med en Stradivarius, en Ferrari eller måske en af de dyreste biler fra Aston Martin – Fletcher er fra Nottingham i England.

Se også:  MP3 vs. FLAC vs. Ogg Vorbis [TEST]: Hvilket lydformat er bedst?
Mekanikken gør forskellen

En pladespiller skal såmænd blot kunne dreje LP-pladen rundt med 33 1/3 omgang i minuttet, og tonearmen skal holde pickuppen i rillen med det rigtige nåletryk. Hvor svært kan det være? Faktisk er det ret vanskeligt, hvis det skal gøres på den rigtige måde.

Del denne