Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Acer Spin 7: Ultralet hybrid

For ikke lang tid siden ville en 14" flipbar bærbar, der er lidt under 11 mm tyk, være ren utopi. At det samtidig er en af de letteste bærbare her i testen, er intet mindre end imponerende.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Acer Spin 7 er testens tyndeste deltager, det er samtidig den billigste og svageste, når man kigger på den anvendte hardware. Det lyder måske ikke som den klassiske vej til succes, men der er tale om en virkelig vellykket enhed. Spin 7 er utroligt skarpt skåret, både når det gælder tykkelsen af aluminiumskabinettet, samt designet der på en og samme tid fremstår enkelt og kraftfuldt. Kvalitetsfornemmelsen er i øvrigt også virkelig overbevisende.

[irp]

Kabinettet har samme tykkelse fortil som bagtil. Når computeren klappes sammen, står man med testens tyndeste enhed, der uomstrideligt besidder en selvbevidst elegance. Når det kan lade sig gøre, er det fordi, Spin 7 som eneste deltager benytter sig af en Intel Core i7-7Y75 processor.

Alt er ikke barberet ned til det rene eksitensminimum. Der er således to USB Type C-porte, hvilket ikke er en selvfølge. Alt er ikke barberet ned til det rene eksistensminimum. Der er således to USB Type C-porte, hvilket ikke er en selvfølge.

Resultatet er en "ægte" ultra-mobil bærbar.

Forstået på den måde, at sammenlignet med konkurrenterne her i testen, så er den tydeligt svagere, når man ser på de rå målinger. I hverdagsbrug til lettere opgaver, og sågar moderat krævende opgaver, føles den absolut tilstrækkelig.

Hvis behovet kun er til lettere opgaver, som det ofte kan være tilfældet, så kan det være lige den rette bærbare. Den er til at købe for penge, kvalitets-mæssigt fejler den bestemt ikke noget, og de to USB-porte er en fin ting, så slipper man for at rende rundt med adaptere.

Spin 7 har en styrke sammenlignet med næsten alle de andre deltagere. Den er nemlig meget tyst i brug, hvilket falder tilbage på valget af processor.

[irp]

Den 14" store touchskærm er klar og har et godt billede med meget fin farvegengivelse, den er dog ikke testens lysstærkeste. Touchbetjening er også her god, vi er også glade for den indbyggede clickpad, der er velbygget og med fin funktionalitet.
Tasterne er ikke store, mellemrummet fint og vandringen er tilpas lang med en fin feedback. God batterilevetid, ikke sublim.

Det enkle, ligefremme design fungerer også glimrende, når den bærbare anvendes i forskellige positioner som her i telt-modus. Det enkle, ligefremme design fungerer også glimrende, når den bærbare anvendes i forskellige positioner som her i telt-modus.

Nøgletal

Skærmstørrelse: 14,0” Skærmopløsning: 1920 x 1080 pixel Grafikkort: Intel HD Graphics 615 Processor: Intel Core i7-7Y75 Ram: 8 GB ddr3 1600 MHz Drev: 256 GB ssd SATA 3.0 Gb/s Tilslutninger: 2x USB Type C (3.1), 1x kombistik audio/headset

[irp]