Ny julelyskæde kan være indbrudstyvens værste fjende

Ny julelyskæde kan være indbrudstyvens værste fjende

Share

Nabohjælp har udviklet en julelyskæde, der kan skræmme selv den modigste indbrudstyv væk

Julen er indbrudstyvenes travleste tid. På landsplan blev der i 2015 begået 73 pct. flere indbrud i december sammenlignet med årets øvrige måneder. I alt blev 4508 indbrud anmeldt i julemåneden sidste år, hvilket svarer til 145 om dagen. Derfor er juletiden en rigtig god anledning til at gå sammen om at forebygge indbrud i boligkvarteret.

Fyld skraldespanden hos din bortrejste nabo, parkér din egen bil i naboens indkørsel eller gå en tur rundt om din nabos hus. Sådan lyder et par af de mest gængse råd fra Nabohjælp, og de hjælper faktisk.

Undersøgelser viser, at organiseret Nabohjælp kan forebygge op mod hvert fjerde indbrud.

”Hvis du står og skal på juleferie, og dit hus skal stå øde hen imens, så er der ekstra god grund til at få lavet aftaler om Nabohjælp. På nabohjælp.dk kan du og dine naboer orientere hinanden om, hvornår I er på ferie, så I ved, hvornår I skal holde øje med hinandens hjem. I kan også sende en advarsel ud, hvis I ser noget mistænkeligt, siger Lone Harlev, projektleder for Nabohjælp fra DKR og TrygFonden, og fortsætter:

”Vi hører mange nye brugere fortælle, at det, efter de har tilmeldt sig Nabohjælp, er blevet mere legalt at bede om hjælp, kigge indover hækken samt at reagere, hvis man ser en person luske rundt eller oplever noget andet mistænkeligt. Og det er ting, der faktisk gør en forskel i kampen mod indbrudstyve. Nysgerrige naboer er noget, der gør livet rigtig surt for tyvene”.

Julelys kan være indbrudstyvens værste fjende

Udover at være opmærksomme naboer, som ser efter den tomme bolig og eventuelt mistænkelig adfærd i kvarteret, kan lys også være med til at forebygge indbrud. Det britiske studie ”The effectiveness of burglary security devices” viser, at lys er et vigtigt element i kampen mod indbrudstyve.

”I år sætter vi særlig fokus på, at lys også er et effektivt værn mod indbrudstyve, der jo bedst kan lide at gemme sig i mørket. Derfor har vi udviklet en julelyskæde, der kan skræmme selv den modigste indbrudstyv væk. Kæden går nemlig fra at være en hyggelig julelyskæde til at lyse kraftigt op, når tyven nærmer sig huset”, forklarer Lone Harlev.

Som medlem af Nabohjælp kan man vinde én af de fem eksklusive lyskæder, som Nabohjælp har produceret. Men du kan også forebygge indbrud ved hjælp af anden belysning:

”Et godt råd, som kan få tyven til at fravælge dit hjem, er at sørge for lys med bevægelsessensorer rundt om huset. Man fjerner nemlig tyvens mulighed for at gemme sig i mørket, og lyset gør også naboer opmærksomme på, at de måske lige skal holde lidt ekstra øje eller tjekke, hvem der er gået ind i haven, siger Christoffer Elbrønd, projektleder i TrygFonden, og fortsætter:

Del denne